Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно, і радо показують свої виставкові зали.

«З нагоди свята гостинно відкрив двері музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» - розповідає ніжинка  Світлана Булавенко, яка разом із школярами скористалася нагодою відвідати музей. Також Світлана зазначає: “Господар музею, директор Одександр Морозов цілий день проводив численні екскурсії для всіх бажаючих познайомитись зі скарбами Ніжина: рідкісними книгами та щойно відкритою експозицією присвяченою нашому земляку-мореплавцю Юрію Лисянському.

Цілий день, стоячи в черзі на екскурсію, учні різних шкіл та інших навчальних закладів відвідували музей. Діти були в захваті від цікавих розповідей Олександра Морозова, який зміг занурити їх в глибину століть і познайомити з історією книги, з небезпеками подорожі Лисянського та побутом моряків тих часів.

Не зважаючи на велику кількість проведених екскурсій, екскурсовод до кожної групи віднісся дуже уважно, відповів на численні запитання, зумів пробудити в дітях жагу до пригод і подорожей.

 

Довідка:

Музей рідкісної книги імені Г. П. Васильківського — цінне музейне зібрання рідкісних книг і рукописів у місті НіжиніЧернігівської області, що діє на базі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Це єдиний Музей книги у регіоні, що на високопрофесійному рівні комплектує колекції унікальних старовинних видань XVI — початку ХХ століть, здйснює роботу з їх дослідження, збереження та реставрації.

https://uk.wikipedia.org/wiki/Музей_рідкісної_книги_імені_Г._П._Васильківського

 

Підготувала Валентина Ващенко,

за матеріалами інтернет - видання «Нежатин» та

вікіпедії (вільної енциклопедії)

 

Прочитано 1692 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative