Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

У Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя 26 квітня пройшла ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Студентський науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення», учасниками якої стали 133 молодих дослідники з 20 ВНЗ України, Білорусі, Польщі та Росії.

В ході конференції були представлені різнопланові студентські дослідження, спрямовані на вивчення як теоретичних аспектів так і технологічних підходів до вирішення актуальних соціальних проблем сьогодення, особливостей функціонування і менеджменту закладів та установ соціальної сфери, соціально-правового захисту різних категорій населення, соціальних аспектів розвитку і виховання дітей дошкільного та шкільного віку.

За словами модератора конференції Олега Лісовця, подібний захід проводиться кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи вже багато років. «Це другий рік, як ми вийшли на міжнародний рівень, постійно розширюючи і географію, і кількість учасників» – зазначив він.

З вітальним словом виступали поважні працівники Ніжинського університету, такі як проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Олександр Мельничук, декан факультету психології та соціальної роботи, кандидат психологічних наук, доцент Олексій Тимошенко, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, доктор педагогічних наук, професор Микола Криловець, керівник делегації з Івано-Франківська професор Володимир Костів (Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника).

Показовою стала презентація результатів українсько-польської співпраці у 2018 році з розвитку студентської науки та професійного зростання майбутніх фахівців соціальної сфери, що була підготовлена ніжинськими студентами спеціальності “Соціальна робота” – учасниками українсько-польської науково-проблемної групи (керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Борисюк), які повернулися з Польщі з навчально-наукової експедиції.

Лунали й інші цікаві доповіді від гостей та господарів конференції, з якими можна познайомитися на сторінці кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи на офіційному сайті НДУ.

Головним висновком конференції можна вважати налагодження діалогу між молодими науковцями різних ВНЗ, що сприятиме підвищенню їх наукового рівня, компетентнісному зростанню та розвитку соціально-педагогічної науки.

 

 

Підготували Лілія Журко 

та Галина Бондаренко-викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи при НДУ ім. М. Гоголя

Прочитано 720 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative