Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

У видавництві НДУ ім. М.В.Гоголя вийшло у світ число 2 за 2017 рік науково-популярного часопису для вчителів України та діаспори «Наш український дім». Засновник – Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, присвятив його 110-ій річниці від дня народження Івана Кошелівця – визначного історика й теоретика літератури, критика, есеїста, перекладача, організатора літературних сил в українській діаспорі. 11 авторів – докторів і кандидатів філологічних наук досліджують життєвий і творчий шлях нашого земляка й випускника, а також літературний процес у сучасній Україні й діаспорі.

Розісланий часопис уже прочитали в Естонії, Норвегії, Росії, Греції, Канаді й США, Києві та Львові й надіслали схвальні відгуки. З архівом можна ознайомитися на сторінці Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою.

 «Український дім»

Число №2 за 2018 рік освітньо-пізнавального часопису про Україну та українців діаспори  відкривається вітанням із Великоднем всіх одновірців в Україні й на чужих теренах.

Під рубрикою «Шевченківські лауреати» представлені публікації про поетку й мисткиню Емму Андієвську, відзначену Національною премією України цього року, та переможців ХІІІ Регіонального конкурсу учнівської творчості «Славні нащадки Тараса», який організовує й проводить Ніжинський обласний педагогічний ліцей Чернігівської обласної ради.

Наші читачі й автори Євген Нахлік та Олександер Шокало звернули увагу на журналістські розвідки Надії Онищенко  про друга Тараса Шевченка, випускника Ніжинського фізико-математичного ліцею Михайла Лазаревського до двохсотріччя з дня його народження та відомого художника в Росії, уродженця Ніжина Олександра Якимченка. Нові художні знахідки про його творчий шлях представлені на виставці в музеї рідкісної книги нашого вишу.

Прочитано 598 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative