Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Другого квітня 2018 р. у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбувся круглий стіл, на якому освітяни області обговорили проект Концепції розвитку педагогічної освіти в Україні.

У заході взяли участь представники Директорату Міністерства освіти і науки України, члени Вченої ради університету, науково-педагогічні працівники інших закладів вищої освіти регіону, представники обласного, міських, районних управлінь і відділів освіти, керівники закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Засідання відкрив ректор університету Олександр Самойленко, який привітав присутніх, і наголосив на важливості цього проекту для подальшого реформування та розвитку освітньої галузі.

Презентацію документу провів начальник відділу педагогічної та післядипломної освіти Департаменту вищої освіти МОН України Ігор Анатолійович Балуба, який зупинився на основних положеннях Концепції та акцентував увагу присутніх на окремих проблемах сучасної педагогічної освіти, зокрема, низькій мотивації у підготовці вчителів, недофінансуванні процесу модернізації педагогічної освіти, внутрішній і зовнішній міграції професійних педагогічних кадрів, тощо.

Учасники круглого столу активно долучилися до обговорення. Питання стосувалися інновацій, що пропонує дана Концепція: запровадження дуальної освіти, підготовки менеджерів для закладів освіти, механізму реалізації педагогічної інтернатури, запровадження неформальної освіти й ін.

Протягом двогодинного круглого столу учасники і гості заходу визначили перспективні шляхи безперервного професійного становлення та розвитку педагогічної освіти в України, окреслили подальші напрями роботи та врахували основні зауваження.
Захід пройшов у межах громадського обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти, яке Міністерство освіти і науки України проводить у різних областях країни. 

На завершення засідання ректор університету Олександр Самойленко подякував Ігорю Анатолійовичу за вичерпні компетентні відповіді, а всіх присутніх за плідну роботу.

 

https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-do-gromadskogo-obgovorennya-proekt-koncepciyi-rozvitku-pedagogichnoyi-osviti

 

Підготувала: Валентина Ващенко

Фото автора

Прочитано 660 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative