Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Десятого листопада біля старого корпусу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя пройшов флешмоб під назвою „Martinstag“, в честь святкування Дня святого Мартіна, яке щорічно відзначається 11 листопада в багатьох країнах світу. Кожен пересічний громадянин Німеччини може побачити  як вулицями  міста рухаються невеличкі групки дітей, що тримають у руках власноруч виготовлені ліхтарики.

Студенти та викладачі факультету іноземних мов Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя вирішили ближче ознайомитися з історією свята, і провести Святкову ходу. У кропіткій праці об’єдналися  учні та вчителі німецької мови ЗОШ №7, гімназії №3,  НВК №16 «Престиж» міста Ніжина: запрацювали творчі майстерні по виготовленню ліхтариків.

Десятого листопада до славетного Гоголівського корпусу університету рухалася жвава юрба учнів 5-6 класів з ліхтариками, співаючи німецьку пісню про Святого  Мартіна - героя свята. Творча група студентів вирішила провести конкурс найкращих ліхтариків. Призами стали власноруч виготовлені кольорові осінні листочки . На сходинках університету студенти 4 курсу німецького відділення розпочали знайомство маленьких гостей з історією свята, продемонструвавши сцену, у якій Святий  Мартін у лицарських обладунках віддавав бідній змерзлій жінці  плащ. Саме у допомозі і розумінні проблем ближнього і полягає сутність людини –таким було і гасло свята. Студентська рада факультету іноземних мов долучилася до Святкової ходи, запропонувавши учням зігрітися, об’єднавшись у спільному жартівливому танку.

Наприкінці заходу голова журі (завідувач кафедри німецької мови Блажко М.І) нагородила грамотами учасників святкової ходи, розповіла про подальшу співпрацю зі школами, яка сприятиме вивченню традицій Німеччини.

Хочемо подякувати за допомогу  і підтримку при проведенні заходу Управлінню освіти Ніжинської міської ради, методисту управління освіти Даниленко О.Ю.,   директорам та вчителям шкіл,  які є нашими  постійними професійними партнерами, і сприяють поширенню німецької мови в школах міста.

Сподіваємося на подальшу співпрацю!

 

За інформацією факультету іноземних мов НДУ

Фото студентів факультету іноземних мов

 

Прочитано 698 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative