Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек, День Відкритих Дверей, коли усі бібліотеки працюють і проводять різноманітні заходи та акції.

Напередодні свята, 28 вересня, в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбувся День відкритих дверей:  «Бібліотека – світ нових можливостей.

В цей день працівники бібілотеки ім. Академіка М. О. Лавровського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя розповідали про важливість бібліотеки, її історичні досягнення, електронні послуги, проводили екскурсії та майстер класи.

Ефект раптовості викликав студентський флешмоб у фойє нового корпусу університету, де студенти популяризували бібліотечний простір.

В день відкритих дверей в НДУ також відбулась презентація книжкової виставки, де можна було побачити підручники гімназії вищих наук; екскурс в історію з відвідуванням експозиції музею рідкісної книги; арт- галерея «Мистецький світ Наталії Хуторної»; майстер-клас: електронний каталог бібліотеки; книжково-літературна дегустація трав’яних чаїв; літературна зустріч шляхетних панянок, та інше.

Директор бібліотеки ім. Академіка М. О. Лавровського НДУ ім. М. Гоголя Олександр Морозов:

День бібліотечного працівника – це один із приводів нагадати суспільству про важливість бібліотек. Бо це – сховище знань та мудрості. Студенти зможуть розширити свій кругозір, щодо історичних інтелектуальних скарбів, які зберігаються у нашій бібліотеці, та більше дізнатися про нові, сучасні можливості бібліотеки.

Завідувач відділу обслуговування бібліотеки Галина Осипова: «Найголовніше – аби в цей день усі відчули, що в університеті є бібліотека, яка завжди рада своїм читачам»

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня. Що це означає для Ніжинського державного університету? Це залучення всього університету до бібліотеки, аби показати послуги та можливості нашої бібліотеки.

В цей день хотілося б привернути увагу до бібліотеки, розповісти про її історичні досягнення, адже через три роки у бібліотеки солідний Ювілей – 200 річчя. У нас є підручники гімназистів ще з кінця 18- початку 19 ст., можливо ті, які ще Гоголь тримав у руках! А на сьогоднішній день – це і електронні послуги, електронні каталоги та виставки, і я хочу, аби всі студенти вишу знали, що можуть користуватися інформаційним бібліографічним ресурсом.

Як би там не було зараз, в XXI столітті, в епоху нових комп'ютерних технологій, але всюди і завжди - джерело достовірної інформації - це книга, і глибина наукової роботи залежить від джерел, якими людина користується при написанні роботи. А це – в першу чергу – бібліотека, а не інтернет ресурси.

Провідний бібліотекар читального залу №2 Світлана Оніщенко:

Всеукраїнський день бібліотек ми хочемо відзначити цілим рядом цікавих заходів, більш повно розкрити наші фонди та можливості. А основне – розповісти про книги так цікаво, аби захотілося їх прочитати!

Цей день є також і святом наших читачів, адже бібліотечний простір допомагає не лише віднайти інформацію, а й вчить ефективно її використовувати та змінювати своє життя на краще.

Цікаві факти:

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Серед провідних — Національна бібліотека України імені В. І. ВернадськогоНаціональна парламентська бібліотека УкраїниНаціональна бібліотека України для дітейНаціональна історична бібліотека України та інші.

Кількість бібліотечних працівників перевищує 52 870.

Послугами книгосховищ користуються понад 17490 тисяч читачів. 

Валентина Ващенко

Фото: Валентина Ващенко та Ганна Парубець

Прочитано 1063 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative