Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Поети теж воюють: наприклад, проти бездумності й нахабства. Тільки зброя своєрідна – це влучне слово й іронія, як у білоруського поета, що живе в Україні, Сергія Прилуцького. У його вірші йдеться про хамів: «Ми останні напружуємо звивини, Дивимось з тривогою на їх перемоги – На те, з якою красою і силою Вони не думають ні про що».

20 вересня, Ніжин гостинно приймав Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу».
Майстри поезії, прози й драми, перекладачі й видавці з України, Болгарії, Польщі, Індії, Китаю, Вірменії, В’єтнаму, США. Це – продовження другого міжнародного літературного фестивалю «Литаври». Фестиваль триває до 22-го вересня і охоплює вже не тільки Чернігів і Ніжин, як торік, а й Корюківку, Куликівку та Седнів. Дехто з гостей бере участь у фестивалі вдруге, і є змога спостерігати за їх швидким прогресом в українській мові: так, студент з Тайваню Чуан Юн Хао за цей час практично вивчив українську, почав перекладати на китайську прозу й поезію.

Серед українців у фестивалі беруть участь Маріанна Кіяновська, Володимир Цибулько, Олена Степаненко, Дмитро Лазуткін – загалом більше сорока відомих авторів. Презентації проходять у школах, університетах, бібліотеках, а в Ніжині навіть у дитячому садку. Ми не розважаємося, а працюємо, каже організатор фестивалю письменниця Тетяна Винник з Ніжина.
Як результат фестивалю були торік і очікуються цього разу домовленості про видання й переклади художніх текстів. Така робота триває, наприклад, стосовно творів учасників фестивалю Броніслави Волкової – поетеси й науковця з Чехії, яка живе й викладає в університеті в США, але видає книги своєю рідною мовою, або болгарських авторок Анжели Демчевої та Бойки Драгомірецької. Польська поетеса Божена Боба-Дига у Чернігові вперше, але в Україні її творчість відома.


За інформацією сайту «Нежатин»

Прочитано 1019 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative