Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12010

Останніми січневими днями в Україні вшановують пам'ять Героїв Крут – сміливих молодих юнкерів та студентів, що майже століття тому стали на оборону національної незалежності біля станції Крути.

Як і годиться, 29 січня у 99-ту річницю знаменного бою між нерівними силами Української народної республіки та більшовицькими ордами Муравйова, до маленької станції неподалік Ніжина з’їхалося чимало небайдужих українців. Біля меморіалу лунали пам’ятні слова, палкі промови та молитви, а у музейному комплексі, що знаходиться поряд, всі охочі мали змогу ближче познайомитися з крутянськими подіями січня 1918-го.
За доброю традицфєю цього року до меморіалу Крут вшанувати пам'ять полеглих на мітингу-реквіємі приїхала делегація Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя у складі ректора вишу Олександра Самойленка, викладачів та співробітників університету та звичайно студентів. Частина студентства приїхала допомагати у музейному комплексі, що має надзвичайно цікаву експозицію у ідентичних залізничних вагонах початку ХХ століття. Працівники меморіального центру завжди раді студентству Гоголевого вишу.
– Наплив відвідувачів у пам’ятні дні до музею Героїв Крут надзвичайно великий, – кажуть працівники меморіального комплексу. – Тому без допомоги і підтримки молодих колег не обійтися. В цьому плані завжди виручають студенти НДУ.
Не проти й самі студенти. Приміром, четвертокурсники історико-юридичного факультету Олександр Клименко та Роман Шаблій вважають такі поїздки неабияким досвідом, а проведення екскурсій називають великою честю, адже розповідати відвідувачам з Києва, Львова, Вінниці, інших великих і малих міст про сміливих братів-студентів, що не побоялися піти в бій за Україну, надзвичайно відповідально.

Підготував Михайло Ломоносов

 

Прочитано 929 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative