Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

18 червня 2021 року відбулася конференція за підсумками проходження виробничої практики здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право НДУ імені Миколи Гоголя.

Надзвичайно важливим у контексті необхідності посилення взаємодії з роботодавцями стосовно практичної складової ОП, обміну досвідом, розробки заходів щодо поліпшення практичної підготовки в університеті є те, що до заходу, який проводився в режимі ZOOM-конференції, доєдналися керівники та представники баз практики, за якими були закріплені магістранти першого курсу спеціальності 081 Право.
На початку заходу І.А. Городецька, д.ю.н., проф., гарант ОП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти, керівник практики від кафедри, у своєму виступі зазначила, що відповідно до графіку навчального процесу виробнича (організаційно-аналітична) практика проходила в період з 12 квітня по 4 червня 2021 р., при цьому, перед її початком було проведено настановчу онлайн-коференцію, на якій детально ознайомили студентів із програмою, змістом і структурою практики, провели інструктаж з техніки безпеки тощо. Організація практики та керівництво нею здійснювалися відповідно до положень, визначених у наскрізній і робочій програмах практик.
Далі магістранти першого курсу спеціальності 081 Право представили доповіді по результатах проходження виробничої практики, обмінялись досвідом та відповідали на поставлені запитання учасників конференції щодо особливостей, досягнень і труднощів своєї діяльності на об’єкті практики.
Запрошені представники від баз практики – І.В. Железняк, завідувач Ріпкинського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області та Н.М. Кушта, головний спеціаліст відділу комунального майна та юридичного забезпечення Сосницької селищної ради, акцентували увагу на специфіці роботи відповідних баз практик, прокоментували якість теоретичної підготовки здобувачів вищої освіти, їх спроможність застосовувати отримані знання та компетентності в практичній діяльності. Надали схвальні відгуки на Робочу програму виробничої практики (організаційно-аналітичної), конкретні пропозиції щодо вдосконалення ОПП, а також відзначили її актуальність для регіону. Показово, що зовнішні стейкхолдери виявили готовність до подальшої взаємодії, адже практиканти зарекомендували себе відповідальними фахівцями з належним рівнем підготовки.
Куратор групи ПР(маг)-1, к.ю.н., доц. І.В. Геєць, яка має багаторічний досвід керівництва практикою студентів на історико-юридичному факультеті НДУ імені Миколи Гоголя, ініціювала дискусію з важливих питань, зокрема щодо виконання обов’язків студентів-практикантів, необхідності розвитку їх організаційних та комунікативних здібностей, відповідальності за виконану роботу.
Підводячи підсумки, гарант освітньої програми подякувала представникам роботодавців за участь у конференції та запросила їх долучатись до подальшої активної співпраці як партнерів, зокрема моніторингу, процесу періодичного перегляду ОП та інших процедур забезпечення її якості.

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,
д.ю.н., проф. Городецька І.А.

 

 

 

Прочитано 513 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative