Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

За ініціативи гаранта ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти проф. І.А. Городецької 18 червня 2021 року для магістрантів відповідної спеціальності було організовано та проведено онлайн зустріч з фахівцем відділу міжнародних зв’язків В.В. Онищенком, мета якої – підвищення якості інформування здобувачів ОП про актуальні можливості академічної мобільності та залучення їх до міжнародних програм розвитку й інтернаціоналізації.

На початку заходу гарантом ОП було акцентовано увагу на нормативно-правових та регулятивних документах, на основі яких відбувається процес академічної мобільності в Україні загалом та НДУ ім. М. Гоголя, серед яких: Закон України «Про вищу освіту» (http://surl.li/unuv); Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність, затверджене постановою КМ України від 12.08.2015 № 579 (http://surl.li/unvp, http://surl.li/unvu); Положення про організацію освітнього процесу в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя (http://surl.li/unxl); Концепція інтернаціоналізації Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на 2018–2022 роки (http://surl.li/unyf); Положення про порядок реалізації учасниками освітнього процесу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя права на академічну мобільність (http://surl.li/unyb) та ін.

Запрошений фахівець відділу міжнародних зв’язків В.В. Онищенко приділив увагу порядку організації програм академічної мобільності учасників освітнього процесу на території України чи поза її межами. Зазначив, що університет забезпечує участь у міжнародних освітніх та наукових програмах і проектах, поглиблену мовну підготовку, публікації. Послуги з підвищення рівня знань іноземних мов надає мовний центр університету. Викладачі та студенти мають безкоштовний доступ до наукометричних баз Scopus та Web of Science. Академічна мобільність здобувачів вищої освіти ступеня магістра може бути реалізована у формі навчання за програмами академічної мобільності, мовного стажування, наукового стажування Діяльність здійснюється в рамках міжнародних програм та проектів у галузі освіти та науки на підставі договорів про співробітництво між Університетом та вітчизняними або іноземними партнерами, а також з власної ініціативи за підтримки адміністрації Університету.

Діє ряд угод між Університетом та партнерами, що передбачають реалізацію напрямку академічної мобільності та короткострокові обміни:
- Університет імені Деміреля Сулеймана (Туреччина);
• Жезказганський університет імені О.А. Байконурова (Казахстан);
• Університет Бочжоу (Китай);
• Сичуанский інститут промислових технологій (Китай);
• Тяньцзінський університет іноземних мов (Китай);
• Вища державна професійна школа в Хелмі (Польща);
• Польська фундація «Інститут Міжнародного Академічного та Наукового Співробітництва» та інші.
Ресурси та пропозиції:
• Відкрито прийом заявок на участь у Стипендіальній програмі ім. Стефана Банаха для здобуття освіти польською або англійською мовами на ІІ ступені вищої освіти. Учасники звільняються від оплати вартості навчання та отримують щомісячну фінансову підтримку у розмірі 1500 злотих;
• Програма малих грантів публічної дипломатії на 2021 рік для підтримки проектів у галузі освіти від Посольства США в Києві;
• Відповідно до програми освітнього обміну Міністерство людських ресурсів Угорщини надає 100 стипендій для навчання за освітніми рівнями «Бакалавр», «Магістр» та освітньо-науковим рівнем «Доктор філософії»;
• Розпочато новий 7-й конкурс для здобувачів вищої освіти в межах проєкту «Scholarship в Україні». Взяти участь може будь-який здобувач освіти 1-5 курсів (в т.ч. і магістри), незважаючи на фаховий напрямок навчання. 
Постійно діючі програми:
• Програма Європейського Союзу Еразмус + (2021–2027 р.р.);
• Програми імені Фулбрайта – післядипломна освіта в США;
• Програма «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука пропонує підтримку молоді України для отримання магістерського ступеня у найкращих університетах світу в галузях, які Фонд вважає пріоритетними, зокрема, публічне право, державне управління.
Спікер також закцентував увагу присутніх на тому, що з детальною інформацією, яка постійно оновлюється, можна ознайомитися на сайті Університету у розділах «гранти», «міжнародні зв’язки», варто слідкувати за новинами Університету (розділ «новини»). Вичерпна інформація стосовно конкретного проекту, пропозиції є безпосередньо на сайтах партнерів та грантодавців. Крім того здійснюється регулярна розсилка актуальних пропозицій на факультети, кафедри, студентське наукове товариство та зацікавлені підрозділи Університету.
Щиро дякуємо Володимиру Онищенку за змістовну, інформативну онлайн зустріч та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!
За інформацією щодо можливостей та організації академічної мобільності усім зацікавленим особам звертатися до Відділу міжнародних зв’язків (046 317 19 73).

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,
д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 611 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative