Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

Директоратом європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України було проінформовано ЗВО про можливість для студентів-правників приєднатись до інтерактивного онлайн тренінгу з питань етики, доброчесності та протидії корупції, організаторами якого є Університет Східної Англії (Великобританія) у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя», українськими правничими школами та експертами з питань доброчесності та протидії корупції (http://surl.li/vzfl, http://surl.li/vzfp).

Не залишились осторонь і студенти НДУ імені Миколи Гоголя! Зокрема, магістрант першого курсу спеціальності 081 «Право» Віталій Петрушенко успішно пройшов навчання за тренінговою програмою (12 академічних годин), спрямованою на опанування системою знань щодо принципів доброчесності, сумісної й несумісної з цими принципами поведінки, а також навичками їхнього застосування. Щиро вітаємо Віталія з отриманням сертифікату та зичимо нових здобутків!

З метою популяризації академічної етики і доброчесності, формування культури нетолерантності до проявів корупції, а також упровадження та використання передового досвіду з означених питань, 8 червня 2021 року для магістрантів і студентів спеціальності 081 «Право» НДУ імені Миколи Гоголя проведено вебінар на тему«Академічна доброчесність: сучасний стан та впровадження передового досвіду».

Спікери вебінару – доктор юридичних наук, професор І.А. Городецька та магістрант першого курсу спеціальності 081 «Право» Віталій Петрушенко.

На початку заходу І.А. Городецька вкотре закцентувала увагу присутніх на системі та особливостях внутрішніх актів університету, що визначають політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності, серед яких: Етичний кодекс Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (http://surl.li/vzng); Положення Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя «Про академічну доброчесність» (http://surl.li/vzoh); наказ ректора університету від 30.05.2019 № 126 «Про процедуру впровадження антиплагіатної системи» (http://surl.li/vznl) та ін. Також спікерка приділила увагу Результатам участі НДУ імені Миколи Гоголя у проекті «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (http://surl.li/vzpd) та запросила студентів долучитись до їх аналізу й обговорення.

Далі захід продовжився змістовною доповіддю Віталія Петрушенка, який поділився з присутніми безцінним досвідом, набутим під час тренінгу з питань етики, доброчесності та протидії корупції (http://surl.li/vzfp). Зокрема, було висвітлено ключові аспекти наступних тем: етика, доброчесність та суспільство: концептуальні рамки; виклики для доброчесного життя; питання етики та доброчесності у праві та бізнесі; що таке корупція, її причини та наслідки; корупція у приватному та державному секторі.

Наприкінці заходу учасники, які доєдналися до обговорення порушеної проблеми, подякували спікерам за цікавий і змістовний вебінар.

 

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 647 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative