Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

У межах Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та the LEGO Foundation та відповідно до Наказу МОН України №1235 від 11.10.2023 «Про деякі питання впровадження освітніх компонентів (навчальних дисциплін, спецкурсів, модулів) з психосоціальної підтримки дітей і педагогів в умовах кризових ситуацій, упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання і розвитку», 31 жовтня 2023 року відбулася зустріч-тренінг для представників закладів, що впроважують навчальні дисципліни та спецкурси «Гра у закладах дошкільної освіти: цілісний погляд, системний підхід», та «Педагогіка гри у закладах дошкільної освіти» в освітній процес.

Розпочата вкінці серпня освітньо-тренінгова робота, продовжилась ще одним не менш цікавим тренінгом за Програмою соціально-емоційного розвитку та навчання дітей «PeppyPals» («Веселі друзі»).

Зміст тренінгу передбачав знайомство з Програмою соціально-емоційного розвитку та навчання «PeppyPals» («Веселі друзі»), її завданнями та змістом; з ресурсами Програми «Peppy Pals»(«Веселі друзі»), а саме: циклом з 16 мультфільм про п’ятьох друзів-тварин, запитаннями для обговорення до кожної серії; набором із п’яти м’яких іграшок; 27 картинок із назвами емоцій; безкоштовним мобільним ігровим застосунком «PeppyPals» («Веселі друзі»); збіркою активностей «Соціально-емоційне навчання з Веселими Друзями»; розмальовками та дипломами; путівником-порадником для педагога щодо імплементації програми в освітній процес.

Завдяки майстерності тренерки Ольги Гончаренко та інтерактивним можливостям платформи ЗУМ, навіть у дистанційному форматі така форма співпраці та безпосередньої взаємодії як тренінг, виявилася цікавою і продуктивною! Це засвідчили схвальні коментарі і слова захоплення і подяки від учасників зібрання!

Напередодні тренінгу, від команди освітніх ініціатив the LEGO Foundation в Україні, на кафедру дошкільної освіти надійшли вказані ресурси Програми соціально-емоційного розвитку і навчання «Peppy Pals» («Веселі Друзі»). В межах впровадження навчальних дисциплін для друку навчально-методичних матеріалів кафедра дошкільної освіти отримала від організаторів проєкту багатофункціональний принтер. Дякуємо за підтримку the LEGO Foundation в Україні, керівниці Оксані Ромі та та регіональній тренерці Оксані Левандовській!

Цікавий проєкт, активна освітньо-творча діяльність, мета яких - вдосконалення професійної підготовки майбутніх вихователів на основі впровадження європейських та вітчизняних інновацій!

Доценти кафедри дошкільної освіти

Ніна Пихтіна, Оксана Лісовець

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative