Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

Завершилось навчання магістрантів спеціальності 012 Дошкільна освіта, заочної форми навчання НДУ імені Миколи Гоголя за програмою академічної мобільності у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

Під керівництвом та за наставництва професора С.Стрілець, що цікаво викладала лекційний матеріал; доцента Т.Запорожченко та аспірантки А. Шпеко, які у межах інтерактивних форм роботи на практичних заняттях, створювали атмосферу активного  занурення у проблематику навчальної дисципліни «Педагогічна інноватика в дошкільній освіті».

Ми знайомились зі змістом педагогічної інноватики, нормативним регулюванням впровадження інноваційної діяльності у  дошкільній освіті. Аналізували основні джерела інноваційних педагогічних ідей, історію виникнення інноваційного навчання.

Для нас, студентів заочної форми навчання, реально працюючих в закладах дошкільної освіти, цікавою й актуальною виявилася інформація щодо інноваційної діяльності в умовах реформування дошкільної освіти. Оскільки вона дозволяла суттєво розшити нашу компетентність у реалізації освітнього процесу на засадах компетентнісної парадигми, особливостей та шляхів формування медіаграмотності дошкільників, розвитку soft skills дітей-дошкільного віку.

Цікавим та актуальним для нас, як майбутніх керівників дошкільної освітньої ланки у контексті освітніх вимог сьогодення, виявився міжнародний досвід та світові тенденції підготовки майбутніх вихователів ЗДО, їх професійної підготовки, упровадження ідей фінської та норвежської систем освіти, дошкільної, зокрема.

Розширити і поглибити власну компетентність в означених напрямках, сприяли практичні заняття та виконання відповідних завдань, що складали самостійну й індивідуальну роботу з дисципліни, зумовлювали її специфіку.

Виконання нами практичних завдань: створення опорних схем, кросвордів, розробка тестових питання розширювали нашу здатність до генерування та реалізації ідей і способів інноваційної діяльності нас, як майбутніх керівників ЗДО.

Висловлюємо подяку адміністрації Чернігівського національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, керівництву факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв та фахової кафедри дошкільної та початкової освіти за надану можливість для реалізації права на академічну мобільність, глибокі знання, цікавий досвід!

  

Допис підготувала староста групи ДОМз-11

Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя

Інна Мартинова

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative