Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Через жорстоку війну, розв'язану росією проти України, тисячі людей, у тому числі й спортсмени, змушені пристосовуватись до нових реалій. Нещодавно Ніжин вже втретє гостинно прийняв команду юних волейболісток із Харкова, надавши їм можливість продовжувати тренуватися й готуватися до майбутніх змагань. Отож, ми вирішили поспілкуватися з Аріною Костів та Костирко Міленою, які навчаються з 9 класі КЗ «ХФКСП» Хор, і дізнатися про це більше. 

— Розкажіть, чому ви вирішили пов’язати своє життя з волейболом?

Аріна: Я почала займатися волейболом в 11-12 років. Мені відразу сподобався цей вид спорту, і з часом захоплення лише зростало. Як бачите, мене це так захопило, що я навіть вступила до коледжу, щоб мати змогу розвивати свої навички.

Мілена:З дитинства я шукала себе, перепробувала багато різних занять, але нічого не захоплювало по-справжньому. Згодом мама запропонувала мені спробувати волейбол, і це стало справжнім відкриттям!

— Як змінилося спортивне життя після повномасштабного вторгнення?

Аріна: Ми вступили до коледжу під час повномасштабного вторгнення, тому  не мали змоги цілком зануритися в атмосферу спортивного життя в коледжі. Дуже прикро, що ми не можемо відчути, як тренуватися командою й жити разом. На жаль, Харків постіно обстрілюють. Там небезпечно, гучно й страшно.

Мілена:Життя дійсно змінилося. Ми не можемо тренуватися й жити так, як це було до війни. Зараз все інакше.

— Як вам Ніжин?

Аріна:Я вже втретє на зборах у Ніжині. Нам надають чудовий зал, гуртожиток, смачно годують. Мені тут дуже подобається.

Мілена:Я тут вперше. Можу сказати, що це світле місто зі світлими людьми. Ніжин дає нам можливість тренуватися і вірити в майбутнє. Дякуємо за все!

Аріна:  На жаль, вдома тренуватися ми не можемо, але тут нам дають таку можливість. Ми дуже вдячні за це.

— Чому обрали саме Ніжин?

Аріна:Ми вирішили, що в Ніжині, на відміну від Харкова, значно безпечніше. Нам запропонували допомогу, і ми з радістю погодилися. Ось уже втретє повертаємося сюди, адже нам тут дуже подобається.

— Яким ви бачите майбутнє волейболу в Україні?

Аріна: В Україні дуже багато талановитих дівчат і хлопців.  Я думаю, що тоді, коли ми переможемо, то ще більше людей почне займатися спортом, волейболом у тому числі. І всі вони будуть ще більше цінувати можливість тренуватися у своєму місті. Звичайно, круто їздити й тренуватися в інших місцях, і ми дуже вдячні за це, але хотілося б мати змогу робити це вдома, а не лише за його межами.

Мілена: На жаль, зараз тренуватися складніше, а іноді й неможливо, бо місто постійно обстрілюють. Але коли війна закінчиться, українські спортсмени, на мою думку, матимуть більше можливостей для розвитку. Вони прагнутимуть більшого і досягатимуть цього. Я переконана в тому, що український волейбол процвітатиме. 

— Дякую за інтерв’ю!

Інтер’ю брала редакторка газети “AlmaMater” Д. Даценко

Прочитано 71 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative