Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

8 грудня 2023 р. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя з робочим візитом відвідав заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін. У ході візиту Сергій Володимирович ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців (технології харчової промисловості, біохімія, селекція та захист рослин, фармацевтична хімія, лабораторна діагностика, комп’ютерні науки й ін.).

На зустрічі з представниками ректорату, адміністрацією та викладачами кафедр Навчально-наукового інституту природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій Сергій Захарін розповів про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів.

Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.
Ректор університету Олександр Самойленко та проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Олександр Мельничук розповіли про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів та громадського здоров’я). Олександр Григорович також запевнив у високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами.

Сергій Захарін та Олександр Самойленко обговорили можливості використання наукових результатів під час розширення можливостей лабораторної діагностики у практиці контролю якості харчових продуктів.

«Держпродспоживслужба постійно дбає про підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, домовились про активізацію освітнього і наукового співробітництва. Ми маємо чітке розуміння наявних викликів, а також важливості тих завдань, які стоять перед нами», – зазначив Сергій Захарін у підведенні підсумків зустрічі.

Адміністрація університету продовжує роботу з налагодження плідних партнерських контактів з державними інституціями для якісної підготовки фахівців. Співпраця з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів власне і сприятиме якості надання освітніх послуг, розширенню можливостей для студентів університету у практичній підготовці та подальшому працевлаштуванню, спільній розбудові незалежної України.

Більше фото тут

Прочитано 113 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative