Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Викладачі кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Євген Плотніков і Вікторія Смелянська беруть участь у річному проєкті Professional Development and Exchange for Educators of Preservice English Language Teachers (Професійний розвиток та обмін для викладачів англійської мови педагогічних закладів) за підтримки посольства США в Україні. Метою проєкту є вдосконалення викладання англійської мови як іноземної, інтеграція психосоціальної підтримки у процесі викладання, соціоемоційне навчання майбутніх учителів англійської мови тощо.

В межах проекту доцентка Вікторія Смелянська пройшла стажування в США (м. Нью-Йорк). 15 викладачів із різних університетів України взяли участь у програмі професійного розвитку та культурного обміну із фахівцями TESOL професоркою Лорою Бехер та директоркою Центру професійного навчання міжнародної дитячої освіти Джулією Каспер на базі Гантерського коледжу Міського університету Нью-Йорка. Українські освітяни відвідали низку занять із підготовки майбутніх вчителів англійської мови у Колумбійському та Нью-Йоркському університетах, а також у Гантерському коледжі та коледжі Borough of Manhattan; спостерігали за заняттями англійської мови в різних навчальних закладах. Крім того, учасники проєкту взяли участь у лекціях, практичних майстернях і професійних дискусіях, присвячених підготовці учителів англійської мови як іноземної, новітнім методикам викладання, особливостям розробки освітніх силабусів з урахуванням соціоемоційного навчання. Вікторія Смелянська отримала сертифікат участі у «Тритижневому курсі інтенсивного професійного розвитку в Нью-Йорку», США, на 100 годин, виданий Центром професійного навчання міжнародної дитячої освіти та Гантерським коледжем Міського університету Нью-Йорка.

Одночасно завідувач кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Євген Плотніков взяв участь у віртуальному обміні у межах цього ж проєкту. Віртуальний обмін складався з низки зустрічей з провідними американськими науковцями у галузі методики викладання іноземних мов, а також дистанційної участі у щорічній конференції організації TESOL штату Нью-Йорк.

Результатом стажування та віртуального обміну стане оновлення наявних курсів та створення нових із упровадження кращих американських практик підготовки майбутніх учителів, співпраця потужної команди освітян.

Прочитано 184 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative