Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Упродовж 28 червня – 3 липня в Інституті політичних та адміністративних наук Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові проходила польсько-українська літня школа «Роль політичних партій у суспільстві». Мета школи полягала у тому, щоб показати роль політичних партій у регіональному розвитку Польщі, ознайомити українських аспірантів зі способами співпраці між місцевим населенням та представниками влади. Також школа мала на меті охарактеризувати функціонування університету під час пандемії: які проблеми виникли у навчальному закладі та які способи їх подолання.

Серед учасників школи аспіранти з різних міст України – Києва, Сум, Вінниці, Ужгорода та Ніжина. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя представляли аспіранти історико-юридичного факультету Костів Михайло та Солодка Катерина.
У рамках школи проходили лекції, семінари, круглі столи за участі керівництва університету та представників краківських осередків політичних партій Польщі. Під час поїздки до міста Олькуш учасники школи відвідали місцеві органи влади, дізналися про їх структуру. Провели зустрічі з бургмістром міста та гміни, старостою Олькуського повіту на яких мали змогу дізнатися про їх діяльність, особливості управління адміністративними одиницями, перейняти позитивний досвід функціонування органів влади на місцевому рівні.

Висловлюємо слова щирої вдячності керівництву Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові та організаторам літньої школи доктору Матеушу Камьонці та Малгоржаті Кмак за організацію та чудове проведення літньої школи. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Аспірантка кафедри історії України
НДУ імені Миколи Гоголя
Катерина Солодка.

Прочитано 335 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative