Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

7 квітня 2021 року в актовій залі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулася конференція трудового колективу працівників та студентів вишу. Розпочалася конференція хвилиною мовчання на пошану пам’яті старшого викладача кафедри біології Олександра Сергійовича Вобленка. Далі ректор університету доцент О.Г. Самойленко привітав присутніх із християнським святом Благовіщення, яке припало саме на цей день. За дорученням Президії Академії педагогічних наук України ректор вручив нагороди АПН викладачам вишу з нагоди 200-річчя з дня заснування закладу.

Секретаріат конференції повідомив, що зібрання набуло чинності, оскільки на конференції зареєструвалося 232 делегати (194 з них брали участь онлайн, на платформі Zoom; а 38 делегатів були присутні в залі). На порядок денний конференції були винесені такі питання: І. Про внесення змін до Статуту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. ІІ. Про довибори до складу членів Вченої ради університету. ІІІ. Звіт ректора Ніжинського державного університету за п’ятирічний термін перебування на посаді.

З першого питання конференції трудового колективу доповідав ректор університету доцент Самойленко О.Г. Він пояснив потребу внесення змін до Статуту університету необхідністю його приведення до відповідності з чинним законодавством України і новими нормативними документами МОН. Далі Олександр Григорович постатейно зачитав редакційні правки та уточнення, які вносяться до Статуту. Найбільше змін було внесено до розділів 6. Організація освітнього процесу; 7. Управління університетом. Права і обов’язки ректора; 9. Громадське самоврядування. Було обговорено питання виборів ректора, а також питання акредитаційного процесу. На що ректор дав аргументовані, вичерпні відповіді та коментарі. Конференція трудового колективу одноголосно затвердила Статут університету у новій редакції.

Виходячи з рекомендацій акредитаційних комісій МОН України, які працювали у нашому університеті, Вчена рада вирішила збільшити квоту свого представництва, включивши до свого складу представників аспірантів та роботодавців. Були проведені збори у трудових колективах, які делегували до складу Вченої ради вишу кандидатури викладача кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Сливку Валентину Петрівну, аспіранта Навчально-наукового інституту мистецтв ім. О. Ростовського Йотку Ярослава Миколайовича, начальника Ніжинського міського управління освіти Градобик Валентину Валентинівну. Названі кандидатури були включені у бюлетень для таємного голосування. Була створена лічильна комісія для проведення голосування на чолі з доцентом Тезіковою С.В. Шляхом таємного голосування усі кандидати були обрані до складу Вченої ради Ніжинського державного університету.

12 квітня цього року спливає п’ятирічний термін перебування на посаді ректора вишу доцента Самойленка О.Г. Олександр Григорович прозвітував конференції трудового колективу про наслідки своєї роботи за 5 років на посаді ректора навчального закладу. Повний текст звіту можна почитати у нормативній базі вишу. Я ж хочу акцентувати вашу увагу на здобутках і недоліках роботи ректора. Незаперечним здобутком його роботи є зростання позитивного іміджу вишу в Україні та Поліському краї зокрема. У Всеукраїнському освітньому рейтингу «ТОП-200» Ніжинський державний університет прогресував з 173 місця у 2015 році до 121-го у нинішньому. Більше 50 щаблів у рейтингу, згодьтесь, це прогрес солідний. Кадровий потенціал вишу за ці роки на 30% поповнився викладачами вищої наукової категорії. На сьогодні у вузі працює 39 докторів наук. Збільшилась кількість публікацій викладачів у науково-метричних базах. Розширюються міжнародні зв’язки університету із науковими закладами світу. Говорячи про це у своєму виступі, ректор висловлював глибоку подяку усьому професорсько-викладацькому колективу.

Проте у роботі є і недоліки. Найбільшим з них, на думку ректора, є суттєве зменшення контингенту студентів, велика кількість відрахувань студентів із вишу; зменшення активності студентів в участі у наукових конкурсах та предметних олімпіадах; участь у молодіжних наукових проектах.
Завершуючи свій звіт, ректор висловив надію, що має ще час для ліквідації названих недоліків у своїй новій каденції.

Доцент Забарний О.В. у своєму виступі від імені професорсько-викладацького колективу вишу подякував ректору за роботу і сумлінне ставлення до службових обов’язків та побажав успіху у нових виборчих перегонах. Нагадаємо, що Міністерство освіти та науки України призначило вибори ректора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на 29 квітня. Тож будемо обирати!

На конференції трудового колективу був присутній Лесь Хонда.

Прочитано 447 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative