Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Так назвав передмову до науково-популярного збірника «З золотого гніздечка Заньковецької. Ніжинські родини в колі видатної актриси» доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик. Це спільний проєкт Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою та бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського нашого вишу, щойно реалізований у Ніжинському видавництві «ПП Лисенко М. М.»

Авторка – членкиня Національної спілки журналістів України, директорка Центру Надія Онищенко оприлюднила результат багаторічних пошуків і власних публікацій в українській пресі маловідомих або й зовсім незнаних нашим загалом сторінок ніжинської, а відтак і загальнонаціональної історії за чітко окресленою темою – наша землячка Марія Заньковецька в колі талановитих і патріотичних ніжинських родин. У часи їхнього творчого спілкування вони брали від неї або навзаєм давали їй і духовну поживу, і уроки правдолюбства та людинолюбства. З чим завжди кожен ішов відміряними долею непростими житейськими дорогами.

Найголовніша цінність цих своєрідних нарисів у тому, що фактологічним тлом для них були рідкісні публікації тогочасної періодики, архівні документи та спогади сучасників великої української акторки.

Книжка вийшла за фінансової підтримки Міжнародного фонду економічного розвитку Полонії, Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та небайдужих патріотичних ніжинців. Вона знадобиться викладачам вищих навчальних закладів, учителям, аспірантам, магістрантам, студентам, усім, хто цікавиться історією української культури, краєзнавцям, котрі вивчають історію Чернігівщини та її славетні постаті.

Прочитано 581 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative