Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Оновлення та переформатування української музейної сфери сьогодні пов’язане з активним залученням зарубіжного досвіду та розумінням важливості музейних установ у культурному просторі нашого суспільства. Сучасний музей – це інтерактивний осередок освіти, навчання та науки з новими формами та методами роботи, новими дослідженнями та соціокультурними акціями. Поряд із хрестоматійним визначенням музею як «науково-дослідного та культурно-освітнього закладу, що збирає, комплектує, вивчає та зберігає пам’ятки історії матеріальної і духовної культури», нам близьке розуміння музею як «багатофункціонального інституту соціальної пам’яті». Однією з функцій якого є соціокультурна, яка в реаліях сучасного суспільства з транскультурними зв’язками та новітніми технологіями набуває пріоритетного значення.

Однією з передумов втілення зарубіжного досвіду в роботу музейного комплексу НДУ ім. Миколи Гоголя, що є на сьогодні популярною туристичною локацією міста, є безпосереднє ознайомлення з ним.

23 – 28 лютого цього року директор музейного комплексу університету Парубець А. С. мала можливість особисто познайомитися з роботою туристично-інформаційних центрів Чехії (Прага, Оломоуц, Брно) та Польщі (Краків), традиційних та інноваційних музеїв, галерей, туристичними маршрутами великих та провінційних міст, рекламною продукцією туристичної сфери.

Такий досвід дає можливість порівняльного аналізу деяких аспектів вітчизняної та зарубіжної музейно-туристичної сфери, залучення кращих надбань в роботу музейного комплексу університету, розуміння важливості активної популяризації національної культурної спадщини.

Анна Парубець, директор музейного комплексу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя

Прочитано 623 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative