Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

25 лютого 2020 року у Блакитній залі Гоголівського корпусу відбулася презентація канадсько-українського видавничого проекту «Запізніле вороття», яку провів відомий в Україні та за кордоном вчений, публіцист, краєзнавець, громадський діяч Микола Тимошик. Наш земляк, уродженець Ніжинщини, Микола Степанович Тимошик – добре відомий у науковому світі вчений. Він - доктор філологічних наук, професор, автор 22 наукових монографій та навчальних посібників, член Національних спілок журналістів та письменників України, знаний видавець. У Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя він презентував свій 21-томний видавничий проект «Запізніле вороття». У його основі – досі не друковані в Україні, заборонені свого часу радянським режимом, твори  видатного діяча української науки та культури, богослова, професора Івана Огієнка (митрополита Іларіона). Книги вийшли друком у двох видавничих серіях – «Рукописна спадщина» та «Зарубіжні першодруки».

У своєму вступному слові модератор зустрічі, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, доцент Олександр Забарний, представляючи гостя, відзначив, що Микола Тимошик для відродження української духовності зробив значно більше, аніж деякі державні інституції. «Тимошик творить справді громадянський подвиг!» - так  він оцінив роботу колеги  і запросив до слова науковця.

Більше години тривала лекція-презентація Миколи Степановича. ЇЇ уважно слухали не лише студенти, а й колеги-науковці, журналісти місцевих ЗМІ, історики-краєзнавці, пересічні громадяни Ніжина. Це була справді європейська лекція: у ній було просторо думці і вільно почуттям, з чітко сформованою громадянською позицією. Лектор говорив емоційно, відверто, переконливо, аргументуючи свої слова мультимедійною презентацією.

По завершенню виступу слово взяла сільський голова Данина Галина Пономаренко, яка привітала свого іменитого земляка квітами і зазначила: «Ми вже засвітили світло в оселях і на вулицях рідного села, але ж як важливо засвітити світло надії на достойне життя у серцях людей. Саме твоя подвижницька праця, Миколо, сприяє цьому!»

Добре слово про науковця виголосила директорка Центру зв’язків з українською діаспорою НДУ імені Миколи Гоголя, знана журналістка Надія Онищенко. На презентації був присутній голова Благодійного фонду «Ніжен», просвітянин Микола Шкурко. По завершенню презентації присутні ознайомилися з книжковою виставкою, яку підготувало відроджене видавництво «Наша наука і культура».

Захід був організований Всеукраїнським товариством «Просвіта», фундацією митрополита Іларіона (Огієнка) та ректоратом Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

                                                                               Лесь Хонда.

Прочитано 824 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative