Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Доценти кафедри німецької мови Блажко М.І. та Удовиченко Н.К. взяли участь у дигітальному конгресі «Наука і навчання в епоху цифрових технологій», який відбувся 15-16 листопада 2019 р. у м. Київ. Захід було організовано Goethe-Institut  спільно з Міністерством освіти і науки України у контексті реформ «Нова українська школа».  

Стрімкий розвиток цифрових технологій створює виклики і водночас нові можливості в освіті. Ключовими сьогодні є  цифрові компетентності педагогічних працівників та учнів, тому метою освітнього  конгресу було ознайомлення викладачів з новими підходами, сучасними цифровими тенденціями, проведення дискусій, практичних воркшопів, щоб привернути увагу до розумного використання на заняттях цифрових технологій і зробити навчання привабливим.

Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні наголосила в своїй промові, що розпочата  широкомасштабна освітня реформа є реальним шансом закріпити в освітніх програмах інноваційні методи навчання та викладання, нові підходи до освіти, зорієнтовані на потреби майбутнього, критичне осмислення та опрацювання цифрової інформації. Уряд Німеччини підтримує Україну в прагненні реформувати освіту та модернізувати освітні заклади відповідно до міжнародних стандартів, щоб підготувати учнів та вчителів до сучасних і майбутніх викликів ринку праці, науки, практичного життя. 

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад у своєму вітальному слові виразила повагу та вдячність усім небайдужим до освітньої реформи партнерам, експертам, які вкладають зусилля у впровадження змін, зокрема Посольству Федеративної Республіки Німеччина та Goethe-Institut в Україні, з якими вже декілька років поспіль успішно йде співпраця в таких проектах, як підвищення кваліфікації, навчальна платформа та онлайн-курси для вчителів початкових класів для «Нової української школи»; створення мережі, яка сприяє міждисциплінарному навчанню CLIL (викладання різних предметів німецькою мовою); практична підготовка нових викладачів німецької мови в Україні у рамках університетської співпраці (DLL).

Міжнародні та українські експерти обговорювали такі питання, як глобальні тенденції в освіті, використання цифрових технологій у процесі навчання в школі та вищих навчальних закладах, зміна ролі вчителя завдяки дигіталізації навчання, індивідуалізація навчального процесу, роль гейміфікації та технологій VR/AR в навчанні тощо. У заході взяли участь більше 300 учасників, насичена програма передбачала 40 теоретичних доповідей, воркшопів та практичних семінарів.

Вчителі та викладачі німецької мови дізнавалися, як можна підвищувати мотивацію, ефективність навчання, вдосконалювати іншомовні навички не лише за допомогою перевірених класичних прийомів та методів, але й  випробовували  онлайн-інструменти та додатки.

Запис прямої трансляції https://www.youtube.com/watch?v=gvtCoKu6B7Q

 

 

Підготувала доцент кафедри німецької мови

Удовиченко Н.К.

Прочитано 980 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative