Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Світлана Брижицька, заступниця з наукової роботи генерального директора Шевченківського національного заповідника в Каневі, подякувала за надісланий свіжий випуск газети «Український дім» – видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою – та залишила такий відгук: «Мені особисто цікаво було дізнатися про Музей української діаспори, у контексті експозиційного вузла, присвяченого Кричевським, адже наш музей Тараса Шевченка в Каневі побудований за проєктом Василя Кричевського. Пізнавальною була стаття й про Пантелеймона Куліша. Шкода, що не будуть опубліковані матеріали цьогорічної конференції, яка відбулася в трьох містах України! Ми всі чекали на це видання».

На першій шпальті 97-го числа газети «Український дім» розмішено статтю Ольги Моціяки «Американський Герой України». Авторка з робочим візитом відвідала Музей української діаспори в Києві. Приводом для поїздки стало те, що в локації для змінних виставок відкрився проєкт, присвячений Маркіяну Паславському – американцю українського походження, рядовому добровольчого батальйону «Донбас». Він загинув під час боїв за Іловайськ 19 серпня 2014 року…

Валерія Шевчука не номінували на Нобелівську премію, бо необхідні для цього документи загубилися в кабінетах п’ятого Президента України. На думку професорки Людмили Тарнашинської, входження України, зокрема її культури, у європейське співтовариство неможливе без його творчого доробку. Саме ювілей цього письменника з оригінальною філософією та світоглядом згуртував літературознавців та поціновувачів його таланту. Про це матеріал Надії Онищенко, яка взяла участь у круглому столі «Художньо-інтелектуальний синкретизм творчості Валерія Шевчука».

2018 року заснували Спілку освітян діаспори – перше міжнародне об’єднання українських учителів із різних країн світу. Про діяльність цієї установи, проблеми та перспективи читайте інтерв’ю з головою Спілки Ліною Максимук.

Шляхи до усвідомлення Пантелеймона Куліша, від дня народження якого цьогоріч виповнилося 200 років, намагалися знайти учасники Міжнародної конференції «Пантелеймон Куліш у культурному та інтелектуальному просторі України». Результати пошуків висвітлили у своїй статті авторка цих рядків та Ольга Збожна – почесна професорка Тернопільського національного економічного університету.

Пасіонарних просвітників завжди єднала одна риса – ентузіазм. Переконливим доказом цього є герої наших публікацій. Усі вони насамперед думають не про матеріальні блага, а про духовні цінності та долю своєї нації.

Архів часопису «Український дім» ви знайдете за посиланням http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim та на сайті Міжнародної громадської організації українців «Четверта хвиля»  http://4hvylia.com/zmi#a-06

Дарія БОБРИК

фахівчиня Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Прочитано 644 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative