Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Їх назвали шістдесятниками. Бо саме в 60-ті роки ХХ століття молоді поети й письменники виявили в нових формах антисталінський дух української літератури. Їхнє новаторство мало вплив на подальший розвиток культури, значною мірою сприяло відродженню нашої державности.

Разом з ними починав і Валерій Шевчук, котрий за висловом Івана Кошелівця відштовхнувся від заяложених зразків радянської прози, орієнтуючись на модерних західних авторів. До 80-річчя з дня народження письменника, історика, перекладача, культуролога, автора майже 200 книг, 500 наукових розвідок, лавреата багатьох літературних премій, зокрема й Шевченківської 1988 року, Науковий центр дослідження проблематики шістдесятництва Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка, співорганізатором якого є Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, спільно з Національним музеєм літератури України провів Круглий стіл на тему: «Художньо-інтелектуальний синкретизм творчости Валерія Шевчука».

На тлі літературно-мистецької виставки «Сад житейський», яку представила її куратор, старший науковий співробітник Олена Круківська, захоплено розповідали про труди і дні ювіляра, про інтертекстуальний простір у його творах, доктори філологічних наук Ірина Приліпко, Раїса Мовчан, Людмила Тарнашинська (керівник Наукового центру і модератор заходу), кандидати філологічних наук Леся Пономаренко, Сніжана Чернюк.

Докладніше читайте в наступному числі газети «Український дім».

Надія Онищенко

Прочитано 618 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative