Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Першу шпальту свіжого числа газети «Український дім», видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою, прикрашає привітання «З Днем Незалежности, державо». Це свято нагадує нам про те, що за свободу нації варто боротися!

Про історію Заньківського меморіального музею М. Заньковецької та 165-ту річницю від дня народження Марії Костянтинівни пише Надія Онищенко, яка, до речі, підготувала до друку книгу «З золото гніздечка Заньковецької. Ніжинські родини в колі видатної актриси».

Питання «Як Україні стати успішною» обговорювали на Третій конференції з українських реформ «Інновації, можливості і демократія в Україні». Поради від президента СКУ Павла Грода читайте на сторінках нашого видання.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя активно співпрацює із закордонними вищими навчальними закладами, серед них є і Педагогічний університет імені Комісії Освіти в Кракові. Тому не дивно, що вже втретє діяла Міжнародна польсько-українська літня школа. Матеріал про її урочисте відкриття підготувала Ольга Моціяка.

Викликає інтерес краєзнавча розвідка Михайла Москаленка та Миколи Шкурка «Пантелеймон Куліш: між Борзною і Ніжином». Автори аналізують стосунки Пантелеймона Олександровича та Ганни Барвінок з жителями цих територій. Окрім усього, з Ніжином Куліша пов’язувала робота в канцелярії Фізико-математичного ліцею князя Безбородька.

Допис «Відновити історію знищень і відроджень» ознайомлює нас з виданням Світлани Лущій, котра вперше систематично дослідила літературознавчу, історичну та публіцистичну спадщину Юрія Лавріненка, відомого наукового, культурного та громадського діяча діаспори.

Микола Гринь, член національної Спілки журналістів України, лауреат літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша, у публікації під назвою «Гавайський берег українського кохання» переповідає американську легенду про відчайдушну мандрівку українських козаків.

Тарас Чернега, голова УКЦ «ВАТРА» (м. Астана) із захватом читає випуски «Українського дому» та поширює їх серед однодумців, а від Василя Бабенка ми отримали таке повідомлення: «Щиро дякую за ту патріотичну працю, котру щодня Ви виконуєте, стоячи на сторожі української історичної пам’яті, українського слова!»

Електронну версію нашого видання читайте тут

 

Дарія БОБРИК

Прочитано 641 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative