Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

11 квітня 2019 року на філологічному факультеті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнівської та студентської молоді імені М.Гоголя.

Цьогоріч він проведений уже вдруге. Підбиттю підсумків передувала титанічна підготовча робота, проведена гоголезнавцем і науковцем доцентом Якубіною Ю.В. та старшим лаборантом кафедри Кригою Ніною Іванівною. Оскільки на конкурс надійшло більше школярських і студентських робіт, то для їх перевірки були залучені найдосвідченіші фахівці-філологи. До складу поважного журі ввійшли добре відомі особистості: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мовно-літературної освіти, письменник і журналіст О.В.Забарний; колишній викладач кафедри української літератури, поет і перекладач О.Є. Гадзинський. Як і минулого року, журі конкурсу очолив Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії імені Миколи Гоголя, лауреат літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф», доктор філологічних наук, професор Григорій Васильович Самойленко, який не тільки ініціював проведення цього конкурсу, але й зробив його щорічним. Проте, на превеликий жаль, він не зміг узяти участь у церемонії нагородження через стан здоров'я. Тому модератором  заходу цього року стала Ю.В. Якубіна.

Для підбиття підсумків з'їхалися старшокласники і студенти з різних куточків України: Чернігова, Чернівців, Полтави, Маріуполя, Запоріжжя а також Київської, Запорізької, Чернігівської, Львівської, Сумської, Полтавської областей м. Ніжина та інших міст. Загалом у конкурсі взяли участь 70 учасників, із яких 39 було відзначено дипломами і грамотами, решта - отримали сертифікати.

Як і минулого року, учнівська і студентська молодь змагалася в кількох номінаціях:

«Літературна творчість», «Перекладознавство», «Літературознавство», «Мистецтвознавство», «Краєзнавство».

Програма заходу, розрахована всього лише на один день, виявилася дуже насиченою. До слова, перші, «найдальші» гості  - з Маріуполя, Полтави й Запоріжжя -  приїхали 10 квітня, тож мали можливість самостійно познайомитися з нашим містом.

Зранку 11 квітня на гостей очікували: реєстрація прибулих гостей, запашна брейк-кава, екскурсія до музейного комплексу університету, знайомство з філологічним факультетом та його «родзинками»  – іменними аудиторіями М.Гоголя, Є.Гребінки, Є.Гуцала, поетів-романтиків, читальною залою і деканатом, спілкування зі студентами й викладачами.

Нагородження переможців відбулося в Гоголівській аудиторії, якій напередодні, під час проведення Бібліоночі, був повернутий її історичний інтер'єр – крісла розвернули до сцени, а не до вікон, як раніше.

З вітальним словом до присутніх звернулися ректор НДУ імені Миколи Гоголя кандидат історичних наук, доцент Самойленко О.Г. і декан філологічного факультету кандидат філологічних наук, доцент Клипа Н.І. Своїми роздумами над роботами учасників поділився член журі конкурсу, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мовно-літературної освіти Забарний О.В.

Доцент Якубіна Ю.В. оперативно та компактно, часом лірично, а здебільшого - з  гумором провела церемонію.

Наприкінці заходу гості висловили найщирішу вдячність організаторам конкурсу і захоплення від побаченого у вічно юному і давньому Ніжині та Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, а також за теплий прийом і гостинність.

Висловлювали бажання приїхати до нас наступного року і з новими учасниками.

Хочеться вірити, що переможці творчого конкурсу імені Миколи Гоголя – сьогоднішні старшокласники – незабаром прийдуть до НДУ в ролі абітурієнтів, а двохсотлітній навчальний заклад примножить свою добру репутацію.

 

Заступник декана філологічного факультету

доцент О.В. Банзерук

Фото Валентини Ващенко

РІШЕННЯ журі Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнівської та студентської молоді імені Миколи Гоголя за посиланням:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2198-rishennya-zhuri-vseukrainskoho-konkursu-tvorchykh-robit-uchnivskoi-ta-studentskoi-molodi-imeni-mykoly-hoholia

 

Прочитано 736 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative