Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Ніжин - унікальне місто, де багато представників студентської

та учнівської молоді. Багато студентів, які закінчили

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя  

стали відомими діячами на весь світ.

 

15 березня 2019 р. до Ніжина завітали представники ЗМІ Чернігівщини у рамках прес-туру регіонального відділення Асоціації міст України на тему: «Розвиток молодіжного середовища Ніжинської громади».

Ціллю візиту стало ознайомлення з розвитком молодіжного середовища та кращими практиками з надання соціальних послуг на території Ніжинської громади.

В рамках прес-туру міський голова Анатолій Лінник дав інтерв’ю щодо реалізації програми розвитку молодіжного середовища в місті. Анатолій Валерійович підкреслив, що з метою розвитку і згуртування  Ніжинської громади, залучення молодих активістів до процесу управління, планування та розвитку міста Ніжина було створено Комунальний заклад Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області. Завдяки його існуванню молодь зможе більш тісно співпрацювати з владою, втілювати свої ініціативи, об’єднувати навколо себе більше креативних, активних та зацікавлених людей і, звісно ж, творити зміни на благо всього міста.

Також Анатолій Валерійович звернув увагу на здобутки молодих спортсменів, творчих колективів міста, яких всіляко підтримує міська влада.

Начальник сектору з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури НМР Віра Топіха презентувала матеріали про співпрацю Ніжинської громади з міжнародними партнерами щодо підвищення енергоефективності та відкритості.

Т.в.о начальника  відділу сім’ї та молоді НМР Анна Лисенко проінформувала присутніх про перспективи розвитку молодіжного руху в нашому місті.

За статистикою 2018 року в Ніжині зареєстровано та проживає 21 066 осіб у віці 14-35 років. Це становить 30% від загальної чисельності населення.

«Ніжин- унікальне місто, адже тут дуже багато представників студентської та учнівської молоді. Так сталось, що багато студентів, які закінчили наш славетний виш стали відомими діячами на весь світ. За часи вже новітньої історії, ми зрозуміли, що молодіжний рух настільки посилює і укріплює свої позиції на теренах Ніжина, що треба оформити його у певну структуру і розвивати її – таким і став Молодіжний центр. І на перших етапах вирішили підтримувати його коштами з міського бюджету. Ми завжди прислухаємось до думки молоді і хочемо, щоб її співпраця з владою виливалась у нові цікаві ініціативи та проекти», – висловився заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Гості міста ознайомились не лише з молодіжними перспективами, а й розвитком у сфері надання якісних послуг. Це вдалось завдяки візиту до амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №8 (вул. Шекерогринівська, 52), де заступник головного лікаря з медичної частини комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анна Стрельнікова розповіла про діяльність та перспективи розвитку центру.

Також делегація відвідала Ніжинську дитячу хореографічну школу, де директор закладу, заслужений працівник культури України Галина Тимошенко презентувала діяльність муніципального закладу, провела екскурсію по школі та ознайомила з  музичним, спортивним, танцювальним класами і народним музеэм українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи.

Наприкінці зустрічі виконавий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин висловив свої враження щодо візиту до Ніжина та молодіжних перспектив у порівнянні з іншими містами Чернігівщини. «Відвідуючи інші населені пункти, розуміємо, що зараз дуже багато проблем пов’язаних з інфраструктурою вималювалось саме після того, як громади об’єднались. Тож молодіжне середовище починає діяти і вже втілювати певні проекти тільки в Чернігові, Ніжині та Прилуках. В інші ОТГ цей напрямук перебуває зараз лише на стадії розвитку. Там молодь залучають до різних сфер громадської діяльності, але не всюди вона  проявляє таку ініціативу як у Ніжині. У вашого міста світле майбутнє з такою молодіжною громадою», – резюмував Михайло Литвин.

На завершення візиту директор краєзнавчого музею імені Івана Спаського Геннадій Дудченко провів представникам Асоціації міст України та ЗМІ цікаву оглядову екскурсію центральною історичною частиною міста.

 

 

За матеріалами офіційного сайту НМР

та інтернет-видання «Нежатин»

Фото репортаж Вавлентини Ващенко

Прочитано 649 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative