Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Ніжин часто називають містом молоді, адже за статистичними даними 30% населення м. Ніжина складає саме молодь віком 14-35 років. Для посилення участі молодих людей у процесах прийняття рішень, особливо тих, які стосуються молоді та приймаються задля молоді, був започаткований проект «Молодіжній раді в Ніжині бути» (автори проекту Анжела Тимченко, Катерина Шекера) та був підтриманий ПРООН по програмі "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні" у співпраці з ГО "Мережа Ініціативної Молоді" (Катерина Романенко).

В рамках проекту 9-10 лютого 2019 року відбувся 2-денний тренінг «Участь молоді. Інструменти співпраці молоді та влади». У стінах Ніжинської центральної міської бібліотеки захід об’єднав 20 активних та зацікавлених молодих людей міста, серед яких були студенти, учні, працююча молодь, помічник депутата, журналіст, представники молодіжної громадської організації. Зібралися з метою підвищити власні компетенції щодо участі молоді, форм та рівнів участі, ознайомитися з новими формами взаємодії, партнерства та співпраці з владними структурами, громадою міста та представниками бізнесу, розібратися у структурі Переглянутої Європейської хартії про участь молоді в місцевому та регіональному житті та зрозуміти, на що вона впливає, де може бути застосована.

Як зазначила учасниця тренінгу Владислава Сердюк: «Коли ти після надзвичайно складного тижня проводиш половину вихідного дня вивчаючи новe, майжe бeзпeрeрвно гeнeруючи ідeï та роблячи упeвнeні кроки до спільноï мeти, і при цьому нe відчуваєш втоми, а лишe колосальнe задоволeння - цe схожe на диво. Алe ні - цe пeрший дeнь трeнінгу "Участь молоді. Інструмeнти співпраці молоді та влади”. Тренер Катерина Шекера нe лишe ознайомила нас з Пeрeглянутою Європейською хартією про участь молоді в місцевому та регіональному житті, а й допомогла визначити, на якому eтапі участі знаходиться кожeн учасник, порушeння яких наших прав впливає на рeзультат і мотивувала власноруч розробити eфeктивні способи подолання пeрeшкод на шляху співпраці з владою для вдосконалeння життя молоді міста». 

Протягом цього вікенду тривали обговорення, гарячі суперечки, учасники вчилися виокремлювати нагальні потреби молоді, висловлювати власну думку та відстоювати позицію, враховуючи права іншого, аналізувати проблему з різних сторін, знаходити шляхи для здобуття необхідної інформації,  домовлятися мирним шляхом, знаходити компромісні рішення та планувати покроково свою діяльність для покращення життя молоді у Ніжині.

Валерія Соболєва, учасниця тренінгу зазначила: «Після такої крутої мотивації та співпраці з активною молоддю готова підкорювати нові вершини й іти лише вперед і вгору».

Не маючи на меті мотиваційної складової, все ж захід згуртував учасників, вмотивував для подальшої інтенсивної та спільної роботи над створенням Ніжинської міської молодіжної ради.

 

Відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Джерело: https://www.nizhynrada.gov.ua

Прочитано 779 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative