Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

8 листопада студенти природничо-географічного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя вирушили у пізнавальну мандрівку до міста Києва.

Навчальні матеріали сприймаються набагато краще, якщо не просто отримувати інформацію на лекціях, а ще й мати змогу побачити все на власні очі. Саме так і відбувається на нашому факультеті, де студенти вправно поєднують навчання та подорожі.

Викладач кафедри географії Ірина Філоненко організувала для студентів  екскурсію на ПрАТ «Оболонь» та фабрику ялинкових прикрас «Клавдієво».

Першим об'єктом, який ми відвідали, стало Приватне акціонерне товариство «Оболонь».

Як відомо, ПрАТ «Оболонь» є найпотужнішим нацiональним виробником пива в Українi зi стовiдсотково українським капiталом. Окрім лідерських позицій на пивному ринку, корпорацiя «Оболонь» має широкий асортимент слабоалкогольної і безалкогольної продукції та мінеральних вод. Основними ринками збуту виробленого є Україна, Молдова, Білорусь, країни Прибалтики та інші. 

Перше, що впадає в око, – величезні масштаби підприємства. Студенти побували в цехах, де ознайомилися з технологічними процесами виробництва ячмінного солоду, одержання пивного сусла, зброджування та доброджування, фільтрації пива та розливу готової продукції.

Екскурсовод Олена Можчиль розповіла про особливості виготовлення пива, безалкогольних напоїв і технологічного контролю на всіх стадіях виробництва.

Захоплива екскурсія територією заводу, що тривала понад півтори години, промайнула досить швидко.

Отже, час рухатися далі.
Як тільки студенти приїхали на фабрику ялинкових прикрас «Клавдієво», то відразу ніби поринули в Новорічну казку. Адже головні атрибути свята зустрічають іще при вході на територію підприємства: Дід Мороз і Снігуронька, казкові будиночки та навіть новорічна ялинка, яка вже засяяла святковими вогнями.

Цікаву й водночас казкову екскурсію територією заводу провів для нас не звичайний екскурсовод, а справжній ельф. Ми на власні очі змогли побачити всі процеси виробництва новорічних прикрас і відвідали склодувний цех, цех сріблення та фарбування, творчу майстерню художників.

А ще нас чекали дива Музею ялинкових прикрас, де зібрана колекція з понад ста експонатів. Деякі з них є справді унікальними та коштовними.

Студенти відвідали і творчий майстер-клас із художнього розпису ялинкової прикраси. Кожен учасник цього майстер-класу розмалював іграшковий виріб на власний розсуд. Всі прикраси, виготовлені своїми руками, вийшли справді неповторними.

На завершення учасники цієї чудової екскурсії зробили багато яскравих фото на згадку.

Студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя висловлюють щиру подяку керівництву ПрАТ «Оболонь» та екскурсоводу Олені Можчиль, а також працівникам фабрики ялинкових прикрас «Клавдієво» за незабутні враження і гарний настрій.

Тож, за нашим прикладом, мандруйте Україною, адже тут знайдеться стільки цікавих місць, які варто для себе відкрити!



Костянтин Дмитренко,

фото автора

Джерело: mynizhyn

Прочитано 593 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative