Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Сьомого листопада 2018 р. у стінах НДУ ім. М. Гоголя відбулась презентація книги кандидата педагогічних наук, доцента кафедри методики викладання української мови і  літератури, члена Національної спілки письменників України Олександра Забарного.

До нової книги письменника «Зорепад над Калюжинцями» увійшли оповідки села Калюжинці, що на Срібнянщині. «Через невеликі за обсягом художні твори, читач потрапить у ностальгічний час дитинства і юності письменника, а також пізнає історію життя українського села у буремному XX столітті», - йдеться в анотації до книги

 На зустріч завітали викладачі вишу та студенти, і просто поціновувачі літературного слова: Шкуліпа Анатолій Григорович - письменник; Ковальчук Олександр Герасимович – доктор філологічних наук, професор, відомий літературознавець; Тимошик Микола Степанович -  доктор філологічних наук, професор; Бондаренко Юрій Іванович – доктор педагогічних наук, професор, письменник; Луняк Євген Миколайович – доктор історичних наук, професор; Онищенко Надія Петрівна – директор Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою; Коськін Денис – студент першого курсу філологічного факультету; Клипа Наталія Іванівна – декан філологічного факультету; ведуча - Капленко Оксана Миколаївна, кандидат філологічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри української літератури та журналістики

У ході зустрічі, виступаючі, котрі вже перечитали книгу говорили, що перейнялися палітрою почуттів і ностальгічними спогадами, які автор вклав у свої оповідки. 

Олександр Забарний зазначає, що книга «Зорепад над Калюжинцями» загадка для нього самого. «По батьковій лінії, мій рід – вчителі дворянського походження. Та раптом я пишу сільські оповідки про маму і мамин рід – говорить письменник - мої оповіді про долю одного села впродовж цілого століття, про людей цього села. Ця книга для тих, хто йде за нами, щоб не зрікалися свого коріння, не зміліли душею».

Тож чекаємо від автора нових книг та цікавих презентацій.

 

Тіна Кошелевська, Марина Волинець

Прочитано 945 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative