Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Студентки 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» з 1.06.2018 р. по 21.06.2018 р. проходили літню виховну практику на пришкільних майданчиках в таких школах: Ходосенко І.В., Сиплива К.С., Подобна Н.В., Олабіна І.В. – у Ніжинській гімназії № 3 табір «Райдуга»; Дешко О.О. та Колесник Д.В. – у Ніжинській ЗОШ I-III ст.  № 15 табір «Сонечко»; Адамова А.А та Книш М.О. – у Ніжинській ЗОШ I-III ст.  № 7 табір «Бджолина родина», Долгорук О. – у Ніжинській ЗОШ I-III ст. № 9 табір «Калинонька»; Іваниш М. та Крук О. – у Ніжинській ЗОШ I-III ст.  № 10. Директори пришкільних майданчиків та педагоги-організатори створили необхідні умови для проходження практики та активного фізичного й творчого відпочинку дітей.

Студентки були розподілені між загонами, у кожному загоні було по 1-3 вожатих, і за кожним загоном був закріплений учитель, який майже кожного дня змінювався. Дешко О.О., прийшовши на літню практику в Ніжинську ЗОШ №15, була поставлена старшою вожатою, яка була закріплена за всіма загонами даного табору, а також Ольга була прикріплена до третього загону «Єралаш».

Без сумніву, пришкільні майданчики залишили приємні спогади для дітей, які оздоровлювалися тут. Бо кожен з них брав участь у заходах, яким були заповнені неповторні літні будні. Конкурси, вікторини, спортивні змагання, розважальні програми формують у дітей прагнення до перемоги, знань, зміцнюють почуття дружби та виховують почуття справедливості. Діти вчаться працювати самостійно, прагнуть досягти чогось власними силами.

Студентами-практикантами були проведені різні рухливі ігри, ігри в приміщенні, конкурси, інтелектуальні ігри, конкурсно-розважальні програми, виховні заходи, дискотеки, екскурсії та концерти. Всі свої враження, спогади, захоплення ми фіксували об’єктивом фотоапарата. Разом зі своїми вихованцями вожаті створили стін-газету на тему «Моє життя у таборі» з фотографіями, а також спогадами дітей, який подарували школі.

Ми намагалися проводити різноманітні заходи, враховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей, їхні можливості, нахили, інтереси, здібності, а також всі напрями виховання, щоб формувати всебічно-розвинену, гармонічну особистість дитини – маленької Людини. Адже характерною особливістю дітей були: емоційність і допитливість, прагнення перевірити і випробувати свої сили, спритність, бажання фантазувати, відкривати таємниці і прагнути до чогось незвичайного, далекого, прекрасного. Саме літня пора й є періодом зміцнення здоров’я дітей, фізичного загартування, духовного збагачення, випробовування своїх сил у праці, поході, активного фізичного відпочинку, часом яскравих вражень, самодіяльності, творчості, активного пізнання природи, друзів, себе!

Все це ми намагалися реалізувати у своїй роботі в ході літньої виховної практики. Вивчаючи психологію, педагогіку, різні методики, а також, маючи невеликий поки що досвід практики у школі з дітьми і у таборі, ми зробили для себе висновок: «Як важливо багато знати та уміти, щоб життя дитини зробити легшим та цікавішим!». За всі розмаїття заходів, змістовну роботу, наявний досвід роботи з дітьми, ми щиро вдячні. Ми дуже раді, що випробували свої сили у ролі педагога-організатора, вожатого. Висновок напрошується сам: якщо педагоги-організатори, класні керівники, вчителі творчо підходять до проведення дозвілля дітей, глибоко опрацьовують зміст нових форм організації навчального процесу, добре володіють методикою організації різних заходів – вони на правильному шляху до маленьких сердець своїх вихованців, до великої країни, що зветься «Дитинство».

                                                         Ходосенко І.В., студентка 4 курсу спеціальності  «Початкова освіта»

Прочитано 703 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative