Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

11 вересня 2018 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбувся семінар-презентація книги «Локальні системи управління якістю: світовий досвід та українські практики побудови». Видання презентував президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики, професор Тарас Фініков.

Науковець зазначив, що у ході дослідження узагальнювалися дані результатів самооцінок 124-х університетів. Метою дослідження стало виявлення реального стану справ із запровадженням локальних систем управління/забезпечення якості, обов’язкова наявність яких передбачена ухваленим у вересні 2014 року Законом України «Про вищу освіту».

Як основний інструмент, було обрано експертне опитування у формі анкетування представників вітчизняних ЗВО, відповідальних за локальні системи гарантування якості, з подальшою частковою верифікацією одержаних даних за допомогою аналізу їхніх офіційних веб-сайтів.

Зокрема, аналізувалися практики забезпечення якості освітніх програм, викладання, результатів навчання, робіт студентів, здійснювалася самооцінка ЗВО щодо наявності внутрішньої системи забезпечення якості.

Тарас Володимирович зазначив, що нині Україна поки що не знає реальної системи забезпечення якості освіти. Тобто, не існує незалежних інструментів і технологій забезпечення якості, коли, скажімо, величезний громадський рух, певна асоціація чи всеукраїнська організація студентів виділяють університети, в яких погана якість і «плещуть в долоні» колективам тих університетів, в яких добра якість. Це справа майбутнього, яка має шанси стати успішною, за умови спільних зусиль, високого рівня довіри та взаємопідтримки учасників.

 

Довідково:

Фініков Тарас Володимирович - Президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики. Закінчив історичний факультет Чернівецького державного університету. Кандидат історичних наук, доцент. Викладав у Чернівецькому державному університеті та низці вищих навчальних закладах Києва.

Детальніше тут: http://www.edupolicy.org.ua/_dx/main_ua/about_ua/whoweare/finikov.html

Прочитано 611 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative