Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

У Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя вдруге завітав український журналіст, перекладач, фахівець з мовної політики, громадський діяч Тарас Павлович Марусик. Він презентував перекладену ним з французької на українську мову книгу «Свята Русь» французького історика Алена Безансона.

У преамбулі ректор нашого вишу,  кандидат історичних наук Олександр Григорович Самойленко, представляючи  гостя, дав кваліфіковану оцінку книзі, яка й стала причиною візиту. У доробку  Марусика вже є переклад дослідження Алена Безансона «Лихо століття: про комунізм, нацизм та унікальність Голокосту» (2007 р.).

Тарас Павлович зауважив, що Ален Безансон актуалізує у своїх працях злободенні проблеми України та Росії. Цей видатний французький історик сказав «не вірю» красномовній пропаганді, він з хірургічною точністю зміг діагностувати хвороби Росії, продемонстрував довірливій Європі справжню суть країни, яка агонізує за періодом  імперіалізму. Ален Безансон поширює правдиву політику стосовно України.  Його книга «Свята Русь» про природу й механізм дії російської брехні, московське православ’я та слов’янофільство, французький менталітет і, звичайно ж, історію. Ця наукова розвідка розвінчує міфологеми, які формувалися протягом століть.

Зініціював цікаву зустріч голова Благодійного фонду «Ніжен» Микола Пантелійович Шкурко, який подарував університету примірники книги.

 

Дарія Бобрик

Прочитано 1021 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative