Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Ніжинський музей не Нью-Йоркський метрополітен і не Французький Лувр, але довжелезні черги в ніч з 23 на 24 травня не можна було не помітити.
Біля історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею лунали скрипки, а містяни насолоджувались романтичною атмосферою під зірковим небосхилом. Молодь заполонила всю вулицю Батюка від будинку міськвиконкому і прямісінько до музею «Ніжинська поштова станція».

У програмі заходу: нічний концерт, музейний квест, майстер-класи ніжинських майстрів, лицарські бої та екскурсія містом.

Наукові співробітники всіх Ніжинських музеїв, а це музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та три відділи Ніжинського краєзнавчого музею: художній, історичний, відділ природи та «Ніжинська поштова станція», гостино розкрили свої зали для відвідувачів.

У музеї «Ніжинська поштова станція» панувала загадкова атмосфера, співробітник Лілія Руденко розповідала історії під мерехтінням імпровізованих свічок та пропонувала пошукати привида.

Завітали учасники квесту і до кав’ярні на Гоголівський, де на всіх чекав ніхто інший, як сам Микола Гоголь.
Довгоочікуваною була екскурсія містом, яку провів в рясі древнього монаха директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського Генадій Дудченко.  Генадій Миколайович розповідав чудернацькі історичні цікавинки з минулого Ніжина, а поряд з ним ходили переодягнені представники Ніжинського археологічного товариства та тримали палаючі смолоскипи. Враження було приголомшливе, що дало змогу відчути всю містичність музейної ночі.

Наприкінці екскурсії відбувся розіграш серед учасників квесту. Переможці отримали подарунки у вигляді сертифікатів від спонсорів свята. А це й смачні суші від “Самурай”, і піца в “Uno Momento”, і сніданки від кав’ярні на Гоголівській, а також безкоштовні поїздки на таксі “Лідер”, розписані тарілки від художниці Юлії Петренко, майстер-клас від майстрині Ніни Кущенко, м’які подушечки від фабрики м’якої іграшки “Копиця”, сертифікат до салону краси від Наталії Серебрянець та випічка від “Пекарні твого міста”.
Слід зазначити, що подібні заходи підіймають не лише загальний рівень обізнаності містян в історичних аспектах рідного міста, а ще й популяризують історію, як одну з цікавих та захоплюючих речей.

 

 

За матеріалами сайту Нежатин

Фоторепортаж Валентини Ващенко

Прочитано 1111 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative