Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

27 березня 2018 р. в актовому залі Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя організували справжнє театралізоване дійство: старовинне українське весілля, на якому відобразили українські традиції, культуру та звичаї, що накопичувались з покоління в покоління.  

Традиції українського сватання та укладання шлюбу – одна з найбільш символічних урочистостей української культури, пронизана піснями, примовками і приспівками. В давнину для українців весілля було не просто способом закріплення шлюбу, а й надзвичайно колоритним заходом, його не гуляли, його грали, де кожен гість мав свою власну роль: боярина, дружки, світилки, свата чи свахи, весільного старости, музики і т.п. Особливо святкову атмосферу створювали символи та атрибути -  свічки, коровай, гільце, рушники, зворушливі пісні і танці, а також сердечність батьківського благословення.

Цього дня організатори заходу запросили до зали всіх,  хто любить та шанує українські традиції, і відтворили на сцені сватання: розмову старостів з батьками нареченої, обмін хлібом, перев'язування нареченої хустиною на знак згоди, а старостів — рушниками. Також присутні могли побачити комплекс церемоній і народних традицій, пов'язаних з укладенням шлюбу.

Резюме:

Організатори заходу: бібліотека Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, соціально-гуманітарний відділ, факультет культури та мистецтв та кафедра дошкільної освіти

Сценарій та режисура: доцент кафедри дошкільної освіти НДУ Світлана Матвієнко та  завідуюча відділом обслуговувння бібліотеки НДУ Галина Осіпова.

 

Підготувала: Валентина Ващенко

Фото автора та Марини Волинець

Прочитано 1138 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative