Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Днями у Києві, на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» пройшли урочистості з нагоди 155-річниці Січневого повстання 1863 року. 

Пам’ятна акція була організована Посольством Республіки Польща в Україні, Польським Інститутом в Києві, Міжнародною Асоціацією Польських Підприємців в Україні. Серед гостей заходу були присутні делегації Посольства Литовської Республіки в Україні, Київської міської державної адміністрації, Печерської районної державної адміністрації в місті Києві, творчих спілок та громадських організацій. 

Біля Меморіалу керівникам повстання 1863 року Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, заступник голови КМДА Олексій Резніков та директор музею «Київська фортеця» Оксана Вигран поклали квіти і відкрили меморіальну дошку героям повстання, які загинули у боротьбі за свободу. Також програма заходу включала демонстрацію документального фільму «Січневе повстання», наукові доповіді, огляд музейних експозицій, історичну реконструкцію. 

На запрошення Посольства Республіки Польща в Україні у заході взяв участь Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Л. Шумської та Л. Костенко. У приміщенні камінної зали музею колектив хору «Світич» представив слухачам велику тематичну програму хорової музики, яка включала цикл повстанських пісень польською мовою, твори українських та західноєвропейських композиторів.

 

Тетяна Раструба,

викладач кафедри вокально-хорової майстерності,

хормейстер хору «Світич»

Прочитано 1014 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative