Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня, з нагоди  Дня Соборності України у Ніжині відбулись урочистості за участі представників ніжинської громади, серед яких керівництво міської та районної влади, військовослужбовці, представники загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів міста.

До пам’ятного знаку «Герої не вмирають» присутні поклали квіти, вшанувавши героїчний вчинок наших захисників.

Після покладання квітів загиблим Героям Небесної сотні, молодь нашого міста створила ланцюг єднання, і через центральну площу пройшла урочиста хода до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбувся мітинг.

Урочистості розпочалися з літературно-музичної композиції, після чого кандидат історичних наук, ректор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя Олександр Самойленко привітав зі святом всіх присутніх, і зазначив, що День Соборності України - це свято до якого йшло не одне покоління українців впродовж тривалої складної боротьби за нашу Незалежність.

До вітальних слів долучилися студенти Ніжинського агротехнічного інституту (НУБіП) та Ніжинського державного університету (НДУ).

Магістранти історико-юридичного факультету НДУ Михайло Ломоносов та Анна Донець зазначили, що соборність – це не тільки територіальна цілісність держави, а поняття набагато глибше. Студенти висловили надію, що територіальна цілісність України залишиться непорушною саме в соборності душ та єдності дій, і наступного року, коли буде 100 річниця Акту злуки Української народної республіки (УНР) і Західно-Української народної республіки (ЗУНР), то територія України (її північ, південь, захід та схід) будуть разом.

Резюмуючи урочисте зібрання, ведучий мітингу процитував українського поета :

«… І на оновленій землі врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати, і будуть люди на землі...»

Після урочистих заходів,  з нагоди пам᾽ятної дати, відбулося традиційне покладання квітів до пам᾽ятника Тарасу Шевченку.

 

Валентина Ващенко

Фото автора

 

 

Прочитано 986 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative