Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Незвично та цікаво День історико-юридичного факультету пройшов у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, який підготувала студентська рада факультету.

Ранок 29 листопада розпочався з  приємної метушливої підготовки, адже в цей день історико – юридичному факультету виповнилося 27 років в  його новітній історії.

Студентська рада факультету, студентський актив протягом дня дивували студентів та викладачів цікавинками: різноманітними квестами на історичну тематику, аукціонами, конкурсами, благодійними акціями для дітей сиріт. Новинкою були своєрідні вікторини, де в одній з них студенти мали відгадати, хто з викладачів на фото дитячих років. Переможцями конкурсу стали четверо студентів: Альона Бузюн, Валерія Бабенко, Катерина Блажко та Дмитро Власенко. Їм дістався подарунок від студентської ради: фірмова футболка з підписами викладачів.

В іншій вікторині, тема якої "Чи добре ти знаєш історію" студенти мали можливість позмагатися з депутатами: Геннадієм Дудченком, Костянтином Смалієм, Віталієм Шевченком, Дмитром Тимошиком, та Вадимом Шекерою. Перші троє – випускники Ніжинської вищої школи. Боротьба за першість йшла на рівних, але декілька останніх запитань принесли перемогу студентам. Команда депутатського корпусу отримала грамоту за участь у грі, й у свою чергу   вручила символічні подарунки студентам.

Про день історико-юридичного факультету студенти говорять, що кожен рік чекають на це свято, ґенерують різні ідеї, щодо його організації, і на їхню думку, це свято – стара, добра традиція.  Магістрант історико-юридичного факультету Михайло Ломоносов про свято: «Вже доброю традицією стало проведення в стінах нашого вишу дня історико - юридичного факультету. Це день, який показує нам, студентам, що університет – це наша друга домівка, де нас не тільки виховують та навчають, а тут панує тепла, доброзичлива атмосфера».

В актовій залі університету відбувся святковий концерт, на початку якого з вітальним словом до присутніх звернувся ректор Ніжинського державного університету, кандидат історичних наук, доцент Олександр Самойленко. «Сьогодні у нас свято. Ведучі сказали, що нам 27 років, це так, але…27 років – це відродження нашого факультету в стінах Ніжинської вищої школи, якщо брати лічбу років, за які здійснюється підготовка фахових істориків, то в цьому році нам – 135!  - підкреслив Олександр Григорович - я дуже радий, що фактично все своє життя проводжу на цьому чудовому факультеті, з таким досить потужним науково-педагогічним колективом, такими яскравими, життєрадісними, сильними духом, знаннями і в той же час веселими та жартівливими студентами. Хочу побажати нашому факультету процвітання на довгі роки, зустріти ще й 150 і 200 років!»

Декан історико-юридичного факультету Володимир Мартиненко привітав усіх присутніх зі святом, і підкреслив що день історико-юридичного факультету це свято - традиції якого  потрібно берегти й примножувати. З нагоди Дня факультету, Володимир Васильович вручив кращим студентам факультету подяки за вагомі результати в навчанні й активну громадську та спортивну діяльність. Не залишився не пошанованим й викладацький склад – за багаторічну сумлінну працю.

«Для студентів та викладачів факультет став істфаківською родиною, і до цього доклали зусилля наші «старійшини»: Григорій Самойленко та Євгенія Страшко»- говорили ведучі свята.

До привітального слова, як одну із засновниць факультету, було запрошено доцента кафедри історії України Євгенію Страшко. «За 27 років факультет підготував двох ректорів, професорів, кандидатів наук – підкреслила Євгенія Матвіївна - я дивлюся в їх обличчя – це мої студенти, за яких я рада, і надіюсь, що свої знання вони передадуть нинішнім студентам. Ніжинська вища школа – це наша Альма матер, яка вас любить, пестить, виховує і сподівається, що ви будете продовжувати кращі традиції нашого вишу». 

Не могли не відзначити на урочистостях і першого декана історико – правознавчого факультету, а зараз першого проректора Ніжинського державного університету Олександра Бойка, який у своєму привітанні згадав про всіх, хто доклав зусиль до заснування факультету.

Крім цього концертна програма передбачала безліч цікавих виступів, серед яких прозвучав Гімн нашої Держави на бандурі у виконанні студентки першого курсу історико-юридичного факультету Вікторії Канаєвої. Взяла участь у святкуванні і збірна КВК команда факультету «Три Человека», також були танці, співи, гуморески, цікаве гумористичне відео про викладачів факультету. Неабияке враження на глядачів справили запрошені гості, випускники циркового колективу «Юність», які виконали акробатичний дует з композицією «Намалюю тобі зорі», а також порадувала виступом студентка факультету культури та мистецтв, неодноразова переможниця різноманітних конкурсів Ірина Шевченко.

Студенти та викладачі залишилися задоволені проведеним часом, адже такі свята об′єднують факультет!

Довідка: за інформацією навчально-методичного відділу НДУ, станом на 01.11.2017 року на історико-юридичному факультеті навчається 243 студенти денної форми навчання

 

Текст: Валентина Ващенко та Євгенія Мелюк

Фото Валентини Ващенко

 

Прочитано 751 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative