Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя вчились розпізнавати прояви корупції та активно протидіяти цьому явищу на навчальному тренінгу «Вчимося жити без корупції",  який 22 листопада у стінах університету провела громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини».

В семінарі взяли участь: керівник проекту Олександр Підгорний, тренери: юрист Сергій Нестеренко громадський активіст-медійник Юрій Паперний, Голова громадського об’єднання «Антикорупційне бюро м. Ніжина та Ніжинського району» Олександр Давиденко. Також в семінарі взяли участь декан історико-юридичного факультету Володимир Мартиненко та студенти вишу.

Відкрив захід ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко, який підкреслив важливість боротьби з корупцією та роль молоді у цьому.

Метою заходу стало формування антикорупційної правосвідомості студентів, надання молоді знань щодо шляхів запобігання корупції, забезпечення умов для формування елементів правової культури, правових орієнтирів і правомірної поведінки. 

Формат проведення семінару дав можливість учасникам не тільки ознайомитись із нормативно-правовими актами, норми яких регулюють відносини, що виникають у сфері запобігання корупції, а й спільно обговорити питання шляхів боротьби з корупцією та розкрити вплив цього негативного явища на свідомість людини.

Під час проведення семінару проводилося анкетування поінформованості молоді щодо рівня корупції, вирішувалися практичні завдання щодо протидії корупції.

Олександр Підгорний підкреслив: «Ціль нашого приїзду – можливість ознайомити студентів, з таким явищем, як корупція, як з нею можна боротися, в які силові структури можна звернутися, та як себе вести під час можливих корупційних дій».

Тренінги на цю тему громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» проводить також в Чернігівському національному технологічному університеті та в Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проекту: https://www.facebook.com/razzdolkor/в соціальній мережі Facebook.

 

Підготувала: Валентина Ващенко

Фото Валентина Ващенко та Олександра Турчинова

Прочитано 766 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative