Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

У Міжнародний день студента, другий Президент України Леонід Кучма вручив стипендії студентам трьох вищий навчальних закладів України: Київського національного авіаційного Університету, Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя та Чернігівського національного технологічного університету.

З 2004 року Президентський Фонд «Україна» започаткував масштабну програму допомоги обдарованій молоді. Відтоді Фонд щороку присуджує іменні стипендії студентам провідних вишів України. Кандидати на отримання стипендії висуваються вченими радами вищих навчальних закладів, і професорсько-викладацький склад, враховуючи здобутки студентів визначає, хто саме із студентів матиме цю премію.

Тож свої нагороди отримали п’ять кращих студентів нашого вишу, а саме:

Владислав Лях - студент історико-юридичного факультету спеціальності «Політологія». З першого курсу він активний учасник студентського життя факультету, досяг значних успіхів в навчально-науковій діяльності, учасник та переможець міжнародних наукових конференцій.

Ярослав Йотка - навчається на факультеті культури і мистецтв, спеціальність: „Музичне мистецтво”. Ярослав є одним із найкращих виконавців-вокалістів факультету культури і мистецтв, що підтверджується численними перемогами на різноманітних Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах і фестивалях.

Святослав Мисаковець - студент навчально-наукового інституту точних наук та економіки, напрям підготовки: „Інформатика”. Навчається на відмінно з моменту вступу до університету. У колі наукових інтересів Святослава – алгоритми функціонування глобальних навігаційних систем. Виконує дипломну роботу на тему «Використання мови С# для створення навігаційного додатку».

Ірина Козій - опановує  напрям підготовки «Психологія». Впродовж усього періоду навчання в університеті активно займалась науковою роботою. Ірина є головою студентської ради та профкому факультету психології та соціальної роботи, а також навчається у Сумському державному університеті на   заочній  формі навчання спеціальності «Бойове застосування військових частин і підрозділів протитанкової артилерії протитанкових ракетних комплексів».

Оксана Романенко - студентка 4 курсу факультету іноземних мов, напрям підготовки - «Філологія  (англійська мова та література і друга іноземна мова)». Оксана здобувала перші місця в університетських олімпіадах з англійської мови та психології. Активно займається науковою діяльністю, її наукові інтереси: когнітивна лінгвістика, зокрема, Оксана працює над проблемою структури мовної особистості в конструкційному аспекті.

За їхніми плечима - участь та перемога у всеукраїнських конкурсах та фестивалях, і студенти говорять, що не збираються зупинятися на досягнутому, а планують далі йти вперед і втілювати свої плани в життя.

Ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко вважає, що ця премія для студентів стимул для подальшого розвитку, причому не тільки матеріальний, а й психологічний. «Дуже важливо те, що комусь потрібно їх знання, їх вміння, те, що вони розвиваються і навчаються – говорить Олександр Григорович – і є надія, що вони залишаться в Україні».

Стипендіати в знак подяки, подарували картину Леоніду Даниловичу автором якої є студентка нашого вишу Ніна Кущенко, і говорили, що це найкращий день студента в їхньому житті!

Дивіться також: сюжет ТК Факти ICTV «Таланти, які змінять Україну»

Валентина Ващенко

Фото Валентини Ващенко та прес-служби фонду

 

 

Прочитано 1877 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative