Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Нещодавно студенти І курсу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя  спеціальності 081 Право успішно пройшли ознайомчу практику в судових та правоохоронних органах міста Ніжина.

Нагадаємо, що в НДУ саме цього року відкрито спеціальність з підготовки професійних юристів, і перший набір студентів пройшов успішно. Зараз триває навчальний процес, що орієнтований не лише на отримання сучасних теоретичних знань з різних галузей права, а також і на вироблення практичних навичок з основних сфер юридичної діяльності.

Відвідавши в межах ознайомчої практики Ніжинський міськрайонний суд, Ніжинську місцеву прокуратуру та Ніжинський відділ поліції ті майбутні юристи, які зацікавились сферою кримінальної юстиції, мали змогу визначитись із майбутньою професійною діяльністю. Показово, що в усіх зазначених структурах катастрофічно не вистачає підготовлених працівників з вищою юридичною освітою, тож студенти отримали відповідні запрошення по закінченню навчання.

З цікавих розповідей студенти дізнались про структуру органів, їх функції та повноваження, складні моменти та тонкощі роботи оновлених структур; побачили нововведення судового розгляду, правозахисної роботи та взяли участь у тестуванні засобів правоохоронної діяльності.

На всіх базах практики правників зустріли дуже гостинно, тож принагідно хотілося б висловити подяку керівництву цих органів та тим працівникам, які приділили свій час роботі із студентами-практикантами. Ми висловлюємо захоплення людьми, які в складний період реформування судової та правоохоронної системи присвятили себе служінню Закону та охороні і захисту нашого спокою. Ми також зробимо все, щоб підготувати гідне поповнення лав правозахисників у стінах нашого славетного ВУЗу, де нарешті відроджено традиції надання якісної юридичної освіти. Нагадаємо, що НДУ вже здійснював підготовку юристів у межах Ніжинського юридичного ліцею (1840 — 1875 рр.).

Серед випускників тих часів багато відомих юристів, що працювали у різних галузях права, зокрема і Федір Іванович Леонтович, іменем якого буде названо аудиторію для студентів-юристів, відкриття якої відбудеться незабаром. Облаштування приміщення аудиторії та засоби наочності для юристів підготовлено за кошти Спілки адвокатів України, яка співпрацює з університетом в межах підготовки якісних фахівців цього напрямку.

  к.ю.н., доц. Ларченко М.О.

Прочитано 1086 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative