Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Дієвою стала міжнародна співпраця між нашим університетом і Вищою державною професійною школою у Хелмі (Польща).  18-23вересня 2017року на факультеті психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя гостювали і працювали польські колеги - професор Павел Скшидлевський та доктор педагогіки Галина Бейгер.  Кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи було організовано круглий стіл на тему «Актуальні соціальні та освітні проблеми в Україні та Польщі:шляхи їх вирішення».  Привітали учасників зустрічі декан факультету Олексій Тимошенко та секретар ніжинської спілки поляків Марія Наконечна.

Студенти-майбутні фахівці соціальної сфери, спеціалісти психологічної служби у міських закладах освіти, викладачі різних кафедр факультету соціальної педагогіки та соціальної роботи з інтересом слухали професора Павла Скшидлевського про філософські аспекти сучасної освіти. А філософів ніжинського вишу цікавило питання, яке ж місце посідає філософія серед навчальних дисциплін у європейських вищих навчальних закладах. Особливо активно включилися в обговорення актуальних соціальних та освітніх проблем присутні спеціалісти- практики разом з доктором педагогіки Галиною Бейгер. Завершилася зустріч з польськими науковцями фотознімками на згадку. Ініціаторка та співорганізаторка заходу Світлана Борисюк озвучила пропозицію продовжити співпрацю і запросила усіх до участі в написанні спільної монографії за темою круглого столу ( матеріали до монографії приймаються на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи).

Науковці польського вищого навчального закладу разом з викладачами кафедри продовжили свою роботу з учнями ніжинської загальноосвітньої школи №5. У формі диспуту восьмикласники затишної міської школи шукали свої відповіді на питання «Що таке добро у житті людини?», обмірковували ідеї філософа Павла Скшидлевського та розмовляли про права дитини у міжнародних документах з доктором педагогіки Галиною Бейгер. Науково-методичний семінар «Реформування освіти у сучасній Україні та Польщі», організований кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи у обласному педагогічному ліцеї,складався з двох частин – робота з учнями міського та обласного ліцеїв і - з викладачами обласного ліцею.

Звіт про організацію стажування польських викладачів при кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. М.Гоголя підготувала
доцент Борисюк Світлана

Прочитано 738 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative