Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

З 13 по 17 березня 2017 року на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) в рамках проекту Еразмус+ КА2 Проекти співпраці (Розвиток потенціалу вищої освіти) “GeSt – Гендерні студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями” була проведена Міжнародна школа «Гендерні студії: викладання, вивчення та навчання».

У роботі школи взяли участь представники університетів-партнерів проекту: Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (Україна), Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (Україна), Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (Україна), Університету Вітовта Великого (Литовська Республіка), Центрально Європейського Університету (Угорщина), Університету Арістотеля (Грецька Республіка), Університету Сіді Мохаммеда Бен Абделлах (Марокко), Університету Султан Муле Слімана (Марокко), Університету Сусса (Республіка Туніс), Університету Мануби (Республіка Туніс). До роботи також долучилися представники громадської організації «Харківський регіональний гендерний ресурсний центр», яка є асоційованим партнером проекту в Україні.  

Відкриваючи роботу Міжнародної школи зі вступним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника) та координатор проекту Еразмус+ КА2 Наталія Мажеікене (Університет Вітовта Великого, Литовська Республіка), які підкреслили важливість реалізації даного проекту, метою якого є впровадження серії навчальних програм, оновлених гендерними аспектами, в різних областях соціальних та поведінкових наук, в країнах з різними традиціями задля покращення рівня розуміння гендерних проблем в суспільстві та методів їх вирішення.

У рамках програми Міжнародної школи відбулися лекції, семінари, обговорення та засідання круглого столу. Розглядалися питання гендерної проблематики у постсоціалістичних, пострадянських та африканських країнах, в яких, в результаті революційних подій, актуалізувалися проблеми гендерної рівності, ролі жінок у різних сферах суспільного життя, особливо у політиці, у відбудові демократичного суспільства. Значну увагу було приділено питанням формування гендерної ідентичності в країнах з різними традиціями, релігією, історією, ролі гендерних стереотипів у самореалізації жінок. Тетяна Ісаєва (представник асоційованого партнера проекту, м. Харків) презентувала діяльність Центру гендерної культури (http://genderculturecentre.org/), діяльність та різноманітні артпроекти Гендерного музею (http://gendermuseum.com/). Команда Ніжинського університету вдячна організаторам школи за теплий прийом, дружню атмосферу та незабутні враження від Карпатських краєвидів.

Більше інформації про проект GeSt та результати його діяльності можна знайти на сайті http://gestproject.eu/. Приєднуйтесь до нас також у мережах Facebook (https://www.facebook.com/gestproject.eu/) та LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/8581671).

Відділ міжнародних зв’язків

Прочитано 1190 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative