Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

23 квітня 2021 року магістранти спеціальності 081 Право (В. Петрушенко, А. Труш, К. Железняк) та викладачі історико-юридичного факультету (проф. І.А. Городецька, доц. І.В. Геєць, доц. О.С. Дудченко) НДУ імені Миколи Гоголя спільно з НПП і студентами Академії ДПтС мали унікальну можливість спілкування з відомим в Україні та за її межами  судовим експертом з психології та лінгвістики, психологом-криміналістом, кримінологом Юрієм Ірхіним.

Завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат психологічних наук за спеціальністю юридична психологія, доцент Юрій Борисович Ірхін приділив увагу кримінальній психології, зокрема психології особистості в контексті кримінальних відносин з іншими, психології злочинця, жертви та обставинам, які сприяють злочинній діяльності. Наголосив, що на сьогоднішній день досить активно розвиваються американська та англійська школи кримінальної психології, відзначив пострадянську школу, яка гарно описує алгоритми злочинної поведінки.

Окрім того, обговорювалися проблеми доступності сфери кримінальної психології, ролі держави як контролера силових та правоохоронних структур, сучасної кримінальної та молодіжної субкультур тощо.

Зважаючи на великий практичний досвід та майстерність володіння аудиторією, лекція та дискусія з гостем тривала впродовж двох годин і викликала жвавий інтерес у слухачів, свідченням чого стали численні запитання спікеру.

Щиро дякуємо Юрію Борисовичу Ірхіну, адже проведений захід сприяє підвищенню якості реалізації низки компетентностей, необхідних для подальшої професійної діяльності правника.

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 464 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative