ННІ мистецтв імені Олександра Ростовського (архів)

Дирекція

Документи

Абітурієнтам

Освітня діяльність

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Лабораторії

Наукова школа

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Всеукраїнський юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Студентська рада

Новини інституту

Контакти

До 25-річчя Молодіжного хору «Світич»:

«Творчі трофеї ювілейного сезону» 

На початку березня 2018 року в Києві стартував VIIІ Міжнародний конкурс «PREMIER», за участю дитячих, юнацьких та молодіжних творчих колективів і солістів. Конкурс проводить Міжнародний благодійний фонд «Vivаt art» за сприяння Міністерства культури України та Департаменту культури КМДА у приміщенні Мистецького салону Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Понад 200 заявок надійшло до Оргкомітету конкурсу від окремих солістів та художніх колективів з України,  Білорусі, Вірменії, Китаю, Польщі.

До складу професійного журі конкурсу увійшли відомі в Україні та за її межами музиканти: народні артисти України, професори В. Буймістер (Голова журі), Л. Довгань, О. Дяченко; заслужений діяч мистецтв України, доцент Ю. Пучко-Колесник; І. Чуніхіна, С. Голованов, Р. Страхов. 

У найпотужнішій номінації конкурсу – «Академічний вокал», в хоровій категорії «Профі», виступив Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені М. Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко.

Хор «Світич» продемонстрував високо професійний рівень сценічної та вокальної майстерності і за виконання програми творів українських композиторів отримав найвищу нагороду конкурсу – «Гран-прі» та Кубок переможця. Спеціальні дипломи вручені також і керівникам хору – професорам Л. Шумській та Л. Костенко.

Підготовка хору «Світич» до конкурсу – результат кропіткої праці усієї творчої команди колективу, що включає концертмейстера Г. Брюзгіну, солістку С. Подкользіну, хормейстерів Л. Мироненко і Т. Раструбу та усіх талановитих молодих співаків, які представляють студентську еліту сучасної Ніжинської вищої школи. 

У творчому доробку нашого славетного колективу – перемоги у понад 40 фахових Міжнародних та Всеукраїнських хорових конкурсах і фестивалях в Україні, Білорусі, Греції, Італії, Німеччині, Польщі, Сербії, Туреччині, Угорщині, Франції. Блискучий виступ у Києві на VIIІ Міжнародному конкурсі «PREMIER» став ще одною яскравою сторінкою у біографії Молодіжного хору «Світич», який у поточному році відмічає свій 25-річний ювілей.

Тетяна Раструба,

викладач кафедри вокально-хорової майстерності
НДУ ім. М. Гоголя,
 хормейстер хору «Світич»

Фоторепортаж Валентини Ващенко 

Довідково: біографія Молодіжного хору  «Світич» з 1993 року на сайті Вікіпедія

Прочитано 1296 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative