Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Завершила роботу двадцята, ювілейна, Школа журналістики газети «День» під назвою «Україна-Європа: проєкт майбутнього». Студенти спеціальності «Журналістика» Ірина Лук’яненко та Роман Бадай стали її учасниками.

10 онлайн-зустрічей із інтелектуалами, журналістами, лідерами думок та науковцями допомогли збільшити багаж фундаментальних знань про журналістику, медіа та комунікації. Говорили про історичну свідомість і лідерську позицію, інформаційну війну і пропаганду та наближення перемоги України.

Серед спікерів – доцентка Анна Данильчук, авторка 100 тисячного англомовного Youtube каналу для закордону, «Як зробити європейців українооптимістами»; професорка Наталія Торкут з темою «Шекспір як індикатор європейської ідентичності: український досвід»; професор Максим Стріха, доктор фізико-математичних наук і перекладач книги «Український переклад і перекладачі: між літературою і націєтворенням»; професорка Оксана Пахльовська «Від грецьких до українських Фермопіл: Україна і культурно-політична географія заходу сьогодні»; кандидат філософських наук Віктор Козловський «Європейське майбутнє України: філософський погляд»; «Кант як постать світової філософії»; мистецтвознавиця Діана Клочко «Сади, як синонім щастя»; політик Ганна Гопко «Україна: від житниці Європи до духовного центру світу. Новий світ і наша відповідальність».

Завершальна лекція головної редакторки газети «День» Івшиної Лариси «Історія для Папи» прозвучала як підсумок тих меседжів, що висловили виступаючі.

Більше 90 слухачів виявили бажання послухати курс Школи, яка вже 20 років навчає і вдосконалює знання, розповідає про фундаментальні цінності і витоки та перебіг різних історичних процесів.

Школа проводиться завдяки допомозі американського народу, наданій через проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews.

 

Подоляка Надія,

доц. кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики, канд. наук із соціальних комунікацій

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative