Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Триває розбудова співпраці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з Вулвергемптонським університетом (Великобританія) у межах програми Twinning UK-UA (https://www.twinningukraine.com/). У серпні група викладачів університету та вчителів шкіл міста Ніжина взяли участь у семінарі p проблем інклюзивної освіти. Семінар є частиною проєкту «Інклюзивна освіта в Україні: вивчення можливостей в умовах кризи, спільна розробка практик та підтримка вчителів». Проект реалізується спільними зусиллями викладачів двох університетів за підтримки Департаменту досліджень та інновації Великобританії (UK Research and Innovation, UKRI).

У межах проєкту у травні 2023 було здійснено спільне дослідження стану реалізації інклюзивної освіти у школах України. На основі результатів дослідження розроблено навчальний курс з інклюзивної освіти, який стане частиною навчального процесу з підготовки студентів у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, а також буде доступний онлайн для всіх, хто цікавиться проблемами інклюзії. Серпневий семінар дозволив залучити до проєкту ширше коло професіоналів-практиків, яким доводиться розвивати та впроваджувати інклюзивну освіту в умовах війни та криз.

Під час семінару учасники поділилися досвідом інклюзивної освіти в Україні та Великобританії, оцінили шлях її становлення та перспективи розвитку в обох країнах. До семінару долучилися представники кафедр соціальної педагогіки і соціальної роботи; германської філології та методики викладання іноземних мов; педагогіки,початкової освіти та освітнього менеджменту; початкової освіти тощо.

За результатами семінару декан факультету освіти, здоров'я та добробуту Вулвергемптонського університету, Олександра Форсайт, зазначила: «Наша співпраця, якій сприяв чудовий дослідницький грант від Департаменту досліджень та інновації Великобританії, дозволила нам рухатися до мети, що є виходить значно ширше за межі будь-якої навчальної установи… Наша спільна мета полягає не лише в тому, щоб покращити освітні практики, але й наповнити їх духом інклюзивності та розмаїття. Це є свідченням неперевершеного потенціалу співпраці та спільного бачення. Разом ми не просто ділимося знаннями, а прокладаємо майбутню траєкторію розвитку освіти в Україні. Разом ми прагнемо не лише покращити наш освітній ландшафт, а й збагатити його інклюзивністю та різноманітністю.»

Проєкт триватиме до кінця 2023 року і передбачає ще низку спільних освітніх та дослідницьких заходів.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative