Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Зовсім нещодавно відбувалося нагородження кращих студентів НДУ імені Миколи Гоголя за активну участь у студентській науковій роботі та з нагоди Дня науки. Отримала Подяку й студентка 3 курсу першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Журналістика» Альона Гурова. Закріпити свої досягнення вона мала змогу на черговій конференції.

25 травня 2023 р. на базі Сумського державного університету відбулася II науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих науковців «Сучасний масовокомунікаційний простір: історія, реалії, перспективи». Організатором заходу виступила кафедра журналістики та філології.

Із доповіддю «Специфіка формування інтересу до книги і читання у соціальній мережі ТікТок» (науковий керівник – доцент кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики, кандидат наук із соціальних комунікацій Подоляка Надія Степанівна) Гурова Альона виступила на секційному засіданні.

Конференція охопила більше 30 учасників з Сум, Полтави, Києва.

Працювали секції «Національний інформаційний простір України та інформаційна безпека особистості», «Медіаграмотність, вплив цифрових медіасистем, міжнародні та соціальні комунікації», «Зв’язки з громадськістю, реклама та соціальний медіамаркетинг: історія, теорія, практика».

 «Конференція була дуже цікава та інформативна. Кожен учасник представляв свою доповідь, хтось підкріплював її візуальним наповненням – презентацією, що сприяло кращому засвоєнню інформації. Піднімалися доволі важливі питання, такі як що таке інформаційна війна, маніпуляції та пропаганда в медіа, також було окреслено ситуацію з роботою регіональних ЗМІ під час воєнного стану та багато іншого.

Конференція дала можливість не тільки засвоїти нову інформацію, а й представити себе і свою інтелектуальну власність. Це цікавий досвід і я вдячна за можливість бути присутньою на такому заході та розширити свої знання з галузі», – поділилася своїми враженнями Альона.

Студенти та аспіранти мали змогу не лише продемонструвати наукові здобутки, а й відповісти на питання присутніх.

Бажаємо Альоні відкриттів на науковій стежці та нових здобутків!

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative