Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Усупереч збройній агресії росії та складним умовам, у яких опинився український народ, освітяни України загалом, і нашого університету зокрема, докладають багато зусиль для налагодження навчального процесу та отримання студентами необхідних знань. Викладачі нашого університета беруть участь у різноманітних проєктах і залучають до цього студенство.

Так, завдяки співпраці НДУ імені Миколи Гоголя  (координатори: доц. Плотніков Є.О., ст.викладач Андрущенко Л.Б.) та Регіонального відділу англійської мови при посольстві США в Києві (RELO) (координатори: регіональний спеціаліст з англійської мови Лотті Бейкер та помічниця з питань культури при посольстві США в Києві Лілія Шило) виник спільний проєкт для студентів бакалаврату (3курс)  факультету філології, історії та політико-юридичних наук. Цей проєкт тривав 7 тижнів. Він стартував 4 жовтня 2022 року та закінчився 2 грудня 2022 року. Основною метою програми було навчання англійської мови. На заняттях студенти 3 курсу (4 групи) спеціальності «Середня освіта» та «Іноземна філологія. Переклад включно» мали чудову нагоду спілкуватися з носієм мов -  віртуальним викладачем з Америки Дорін Ріган (Doreen Regan), розвивати комунікативну та соціокультурну компетенції, збагачувати свій лексичний запас новими словами, ідіомами, словосполученнями. Тематика цих онлайн зустрічей була присвячена вивченню американської культури та традицій: святкування Гелловіна (Halloween) та Дня подяки (Thanksgiving Day), американські види спорту та розваги сучасної молоді, різноманітні тренди в музиці та танцях, американські страви.

Після кожного заняття студенти отримували домашнє завдання, а в кінці проєкту кожен отримав бали за свою роботу, які були враховані при виставленні семестрової оцінки з практики усного та писемного мовлення.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative