Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

 

Взаємодія закладу дошкільної освіти та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку: навчально-методичний посібник / укл.: О. В. Лісовець. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2022. 99 с.

У посібнику представлено теоретичні та методичні аспекти проблеми взаємодії закладу дошкільної освіти та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку. Видання містить розгляд сутності і характеристик самостійності та особливостей її прояву і розвитку у старших дошкільників, організаційних засад взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’єю. В ньому представлені методичні розробки, спрямовані на оптимізацію взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’єю у вихованні самостійності дітей старшого дошкіль­ного віку.

Навчально-методичний посібник рекомендовано здобувачам вищої освіти за спеціаль­ністю 012-дошкільна освіта при вивченні фахових дисциплін і під час практик, педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти для викорис­тання в роботі з батьками дітей старшого дошкільного віку.

 

 

Лісовець О. В. Виховання самостійності у дітей різної статі віком 5–7 років: монографія. Ніжин: НДУ ім. Миколи Гоголя, 2022. 223 с. ISBN 978-617-527-265-7

У монографії представлено результати дослідження актуальної проблеми виховання самостійності у дітей різної статі віком 5–7 років, які відображені у її теоретико-методологічному аналізі, характеристиці сутності, змісту та структури поняття «самостійність особистості», науковому обґрунтуванні, розробці та експериментальній перевірці організаційно-педагогічних умов та методів виховання самостійності у дітей різної статі віком 5–7 років.

Для науковців, викладачів і студентів, практиків у сфері дошкільної освіти.

 

 

Лісовець О. В. Національно-патріотичне виховання з основами народознавства: навчальний посібник для здобувачів вищої освіти за спеціальність 012 Дошкільна освіта. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2022. 111 с.

УДК 373.2.015.31:17.035.3]:39(075.8)

Навчальний посібник містить матеріали для вивчення навчальної дисципліни «Національно-патріотичне виховання з основами народознавства» студентами спеціальності 012 Дошкільна освіта. У посібнику розглядаються основні завдання, напрями освітньої роботи з національно-патріотичного виховання дітей у закладі дошкільної освіти, методики залучення батьків до цієї роботи, використання національно-культурної спадщини українського народу.

Посібник рекомендовано здобувачам вищої освіти, вихователям закладів дошкільної освіти, батькам для використання в роботі з дітьми дошкільного віку.

 

 

Пихтіна Н. П, Пісоцька Л.М., Матвієнко С.І. Педагогічна практика студентів спеціальності "Дошкільна освіта" першого (бакалаврського) рівня: Навчально-методичний посібник. Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2022. 87 с.

Навчально-методичний посібник презентує мету та завдання організації усіх видів практик у професійній підготовці бакалаврів; окреслює перелік необхідних умінь і навичок, які мають здобути студенти за умови безперервності й послідовності її основних видів: ознайомчої, педагогічної у групах дітей ра­ннього віку, у закладах дошкільної освіти (у літній період), виробничої; визначає особливості керівництва практикою фахівцями відділу педагогічної практики університету, відповідальних на факультеті, методистів фахової кафедри, директора та вихователів ЗДО; делегує права та обов’язки студен­та-практиканта.

У посібнику представлена технологія оцінювання результатів практики студентів (рівні якості педагогічної діяльності, критерії та показники їх оцінки за КМС ОНП).

 

 

Практикум і методичні рекомендації до навчальної дисципліни «Художня праця та основи дизайну»: / уклад.: С. І. Матвієнко. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2022. 79  с.

У посібнику викладено матеріали до практикуму з навчальної дисци­пл­іни «Художня праця та основи дизайну».Запропоновано методичні поради щодо використання основ різних технік у роботі з дітьми дошкільного віку задля забезпечення їхніх компетенції за освітніми напрямами державного стан­дар­ту дошкільної освіти (БКДО в Україні, ред. 2021 р.) Ураховано регіональну складову (на прикладі художніх традицій Чернігівського краю) при опануванні окремих видів художньо-продуктивної роботи. Дібрані ілюстративні матеріа­ли сприятимуть більш ефективній підготовці сту­дентів до лабораторних занять та їх чіткому виконанню.

Зміст посібника укладено відповідно до сучасних вимог підготовки фа­хівців дошкільної освіти до роботи з дітьми у галузі художньо-предметної діяльності.

Рекомендовано для викладачів вищих навчальних закладів; студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» освітнього рівня «бакалавр», керів­ників студій дитячої творчості, інших закладів позашкільної освіти.

 

 

Методичні рекомендації до підготовки лабораторних занять з дисципліни «Основи природознавства з методикою ознайомлення дошкільників з природою» / уклад. Л. В. Бобро. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 32 с.

Методичний посібник є частиною методичного забезпечення навчальної дисципліни «Основи природознавства з методикою ознайомлення дошкільників з природою». У ньому представлено методичні рекомендації до лабораторних занять з навчальної дисципліни для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта». У даному збірнику подані плани лабораторних занять, основні поняття до тем, рекомендована література та практичні завдання, передбачені дисципліною. Запропоновано алгоритм підготовки до лабораторних занять, виконання запропонованих завдань у межах теми. Доцільний для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» ОКР «бакалавр».

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative